Premijer Andrej Plenković u Opatiji je odgovorio na pitanje o promjeni svoga stava vezano uz hašku presudu šestorki iz BiH.

Galerija


Premijer je na pitanje novinarke o promjeni stava oko haške presude šestorki iz BiH uputio da se pogleda njegova izjava na mrežnoj stranici Vlade

"Vi se očito ubrajate u one koji izvrću teze, idite na web-stranicu Vlade, poslušajte moju izjavu od tog dana i pročitajte izjave Vlade i vidjet ćete da takvo spinanje nečega što se nije izgovorilo nije dobro, nije primjereno. Možete pitati sami sebe kakva je vrsta djelovanja ovo vaše pitanje", odgovorio je Plenković na novinarsko pitanje.

Vezani članci Vili Beroš Beroš: ''Očita je korelacija necijepljenih s otežanim radom u bolnicama. Nama je cilj sigurnost svih, a ne kažnjavanje nekoga''' Branko Bačić Bačić o spornom odlasku bivše predsjednice u Ameriku: ''Ako imaju identične stavove ne vidim ništa suspektno''

"Hrvatska je jedna od zemalja koja je, prije svega početkom devedesetih kao žrtva agresije, poticala UN da osnuje rezoluciju Vijeća sigurnosti ad hoc Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju. On je došao sa svojim aktivnostima, nakon više od 20 godina, svome kraju. Kad je riječ o poštivanju presuda, mi kao odgovorna članica nikakvih dilema nemamo. O tome da smo nezadovoljni pojedinim dijelovima i kvalifikacijama bili smo jasni i to je konzistentan stav", rekao je Plenković, javlja N1.

Komentirao je i posjet Mostaru. "Ja sam išao u posjet Bosni i Hercegovini i Mostaru na razgovor s predstavnicima političkog vodstva Hrvata u BiH i sa svim strankama koje djeluju u okviru Hrvatskog narodnog sabora, nakon presude koja jest relevantna i bitna za cijeli hrvatski narod i braniteljske udruge. Razgovarali smo o njihovim reakcijama, o svemu što slijedi. Postigli smo visoki stupanj razumijevanja i na pijetet prema žrtvama", rekao je Plenković.