Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Europski obavještajci u Zagrebu

Ravnatelju SOA-e uskoro istječe mandat, Plenković: ''Razgovarat ćemo. Daniel Markić ima moje puno povjerenje''

Dvadeset troje glavnih europskih obavještajaca stiglo je u Zagreb. Potpisali su pismo namjere kako bi se otvorio "Obavještajni koledž u Europi", a sjedište bi mu bilo u Parizu.

Glavni europski obavještajci, njih 23, stiglo je u Zagreb gdje su potpisali pismo namjere kako bi se otvorio ''Obavještajni koledž u Europi''. Sjedište koledža bilo u Parizu, a svrha bi mu bila razmjena iskustava, kontakata i ideja. Skup je otvorio premijer Plenković.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Zoran Milanović - 1 Nastavak trzavica Što je i kako SOA radila u slučaju Ivana Turudića? Milanović ne odustaje, Plenković ne posustaje Daniel Markić, ravnatelj SOA-e za Dnevnik Nove TV Šef SOA-e o navijačima: "Ne ide nikome u prilog da su se tamo išli tući"

Ovo je najveći javni događaj koji je SOA organizirala i on predstavlja otvaranje europskih obavještajnih agencija javnosti. Mediji su smjeli prisustvovati skupu, ali ne i snimati sudionike. Cijela priča krenula je od francuskog predsjednika Emmanuela Macrona.

''Moramo uspjeti komunicirati na strateškoj razini drugačije. Zato postoji ta inicijativa. Hrvatska SOA je otpočetka prihvatila tu inicijativu. I zato će prvu godinu predsjedavati koledžom'', kazao je Daniel Markić, ravnatelj sigurnosno obavještajne agencije.

Markiću uskoro istječe mandat

Premijer Plenković je objasnio da nije riječ o koledžu u smislu ''institucije u koju će ljudi dolaziti i pohađati
neko obrazovanje, nego svojevrsne mreže koje će uključivati i ljude koji su u operativi, ljude iz akademske zajednice medije i sve ostale kako bi se bolje pronalazili izlazi za razne prijetnje suvremenog svijeta''.

Inače, ravnatelju SOE Danijelu Markiću mandat istječe u svibnju. O produženju njegova mandata, rekao je premijer, s predsjednikom Zoranom Milanovićem još nije razgovarao. ''Razgovarat ćemo. Gospodin Markić ima moje puno povjerenje. Ako želi i dalje biti ravnatelj agencije, bit će'', poručio je Plenković. Markić je kazao da još nije razmišljao o tome.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene