Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastao se s Erdoganom

Plenković nakon višednevne šutnje dao izjavu u Turskoj: ''Postoji velik interes turskih kompanija da se povećaju ulaganja''

Sastanak premijera Andreja Plenkovića s turskim predsjednikom Erdoganom
Sastanak premijera Andreja Plenkovića s turskim predsjednikom Erdoganom Foto: DNEVNIK.hr
Premijer Andrej Plenković na samitu je u Turskoj. Tamo se sastao s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom, a poslije sastanka je, nakon višednevne šutnje, dao kratku izjavu za medije.

Premijer Andrej Plenković sudjeluje na samitu Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP) i sastaje se s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom.

Pročitajte i ovo Voditelji Dnevnika Nove TV, Romina Knežić i Petar Pereža Jedan odbio, drugi pristao Propustili veliku priliku - čelnici najvećih stranaka nisu iskoristili poziv Dnevnika Nove TV: "Ja sam jedva čekao" Andrej Plenković Neugodna snimka Plenković naložio stranačkoj mašineriji: ''Nosite im kući listiće, organizirajte kombije..."

Nakon sastanka s turskim predsjednikom dao je izjavu za medije.

Plenković je kazao da je važno nastaviti dobru suradnju s Turskom. Kada je riječ o ilegalnim migracijama, kaže da je iskazao zahvalnost Turskoj što prihvaća velik broj migranata.

''Vjerujemo da će dogovoriti biti ispoštovani i da neće biti daljnjih većih priljeva nezakonitih migranata prema članicama Europske unije'', rekao je premijer.

Na pitanje jesu li dogovorene konkretne investicije, Plenković je otkrio da su neke kompanije zainteresirane za investiranje u Hrvatsku.

''Postoji velik interes turskih kompanija da se povećaju ulaganja'', rekao je.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene