Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na granicama Hrvatske i starih članica Europske unije na snazi je već tjedan dana novi režim. Naša je ekipa u Sloveniju otišla u kupovinu. Evo kako izgleda prolazak granice - bez carinske kontrole.


Gužve na granicama sa Slovenijom su prošlost. Zbog ukidanja carinske kontrole,prelazak granice je puno brži i lakši. Hrvatskih kupaca nikada nije nedostajalo u slovenskim trgovinama kupovale su se stvari koje su bile jeftinije nego u Hrvatskoj. Sada kada carinika nema više na granici, shopping je puno bezbrižniji.

Vezani članci Zaključana ograda, ilustracija Karipska zemlja zbog neovlaštenih migracija i sigurnosti odlučila se na radikalan potez: Grade ogradu duž cijele granice Koronavirus u Sloveniji, ilustracija U Sloveniji potvrđen prvi slučaj južnoafričkog soja koronavirusa, zaražen je liječnik iz Maribora

Poziv koji je trajao manje od pola minute stajao je 7 kuna. Teleoperateri iako su morali, još nisu smanjili cijene roaminga. No, pazite li na pozive i ne javljate se ako ne morate, kupnjom se može i uštedjeti. Na granicu se dolazi bez straha.

>> Ploče skinute, carinici napustili granice....

Nakon policijske kontrole nemate komu i zašto otvarati prtljažnik i pokazati što imate u njemu. Legalno se može prevesti svježe meso, mlijeko, mliječne prerađevine suhomesnati proizvodi dakako za osobne potrebe.

A što su osobne potrebe, odlučuju carinici koji vas mogu zaustaviti diljem Hrvatske i provjeriti što vozite u prtljažniku kao i policija. Stoga - oprez nema ih više na granicama, ali su prisutni diljem države, na cesti i moru!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook