Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov

'Od skromnih ljudi bogatijih nema'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sportskih tema nije nedostajalo ni u tjednu na izmaku. No, jedna je priča - ona o ocu i sinu iz mjesta Komarevo dirnula cijelu Hrvatsku.

15-ogodišnji Milan i njegov samohrani otac Matija, koji djetetu nije mogao platiti maturalac - pokrenuli su pravu lavinu dobrote. Jedino o čemu je mladić iz Komareva sanjao bila je perilica, kako otac ne bi prao rublje u hladnoj vodi. Nesebično su priskočili svi - i pomogli. I pokazali im - da u nevolji nisu sami.

Pročitajte i ovo Pregled tjedna - Ivana Pezo Moskaljov Pregled tjedna Afera s plinom, svađa zbog VSOA-e i splitska Ultra: Pogledajte koji su događaji obilježili tjedan iza nas Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik Nove TV) TJEDNI PREGLED IVANE PEZO MOSKALJOV Odlazak Akija, Milanović i vojska, opoziv i trula jaja: "Bit će ovo godina debelih minusa"

'Ima i drugih isto kojima je potrebno. Meni ne treba jednome sve, a nekome ništa. Fala svakome', rekao je Matija Basarac, samohrani otac.

Nemaju mnogo, ali uistinu ih možemo nazvati bogatima. Jer od skromnih ljudi, bogatijih nema.

Haška presuda - otvorila je ratne rane. Odbačene su hrvatska tužba za genocid, i srbijanska protutužba. U Domovinskom ratu nije počinjen najgori ratni zločin. Ipak, Hrvatska ima razloga za zadovoljstvo. Srpske teze pobila je potvrda Oluje kao legitimne vojne akcije. Srbija je proglašena odgovornom za zločinačku politiku '91. s ciljem etničkog čišćenja Hrvata.

Preostali posao na hrvatskom je i srbijanskom pravosuđu. A iz Banskih dvora službenom Beogradu oštra poruka - prijetnja blokadom, ne povuče li zakon po kojem je osuđen branitelj Veljko Marić. Misle to i u Srbiji, koja je na potezu.

Nakon 6 godina recesije, maloj zemlji velikih problema napokon se smiješi gospodarski oporavak. Doduše, mršav. Europska komisija prognozira nam rast BDP-a od 0,2 posto.

U izbornoj godini sa slavodobitnim objavama, međutim, ne bi trebalo žuriti. I dalje smo na europskom začelju, kad je u pitanju gospodarstvo.

Branitelje prosvjednike u Savskoj 66 - na odlazak kućama pozvao je drugi čovjek HDZ-a, Drago Prgomet. I stavom, suprotnim onom svoje stranke, izazvao pozornost javnosti, pa i odobravanje političkih protivnika. HDZ ga neće kazniti.

U tjednu na izmaku bili su među pristašama, koje u slavile povratak Branimira Glavaša u Osijek. Slobodan je - odlučio je sud. No, s nepravomoćnom presudom za ratne zločine, koji su uključivali vezanje žrtava sejlotepom, ispijanje kiseline iz akumulatora. Dok on najavljuje povratak u politiku, reakcije nisu izostale.

Što je prisega bliže, nova je predsjednica sve dalje od rezidencije u Visokoj, koja je bila visoko na listi njezinih obećanja. Nakon silnog nadmudrivanja, predsjednik će joj vlast ipak predati na Pantovčaku. On političke ambicije ne krije, u posljednjim danima svog mandata ne otkriva vraća li se u SDP.

U tjednu u kojem je obilan snijeg zatrpao Hrvatsku, tlo se treslo čak 4 puta. A tko u okolici Zagreba, Jastrebarskom, Rijeci i na Pelješcu potres nije prespavao, s pravom je bio zabrinut.

Svijet su obišle nevjerojatne snimke zrakoplovne nesreće na Tajvanu. Avion, koji je pao u rijeku, imao je problema s motorima. Istražitelji analiziraju crne kutije. Nesreću je preživjelo 15 od 58 putnika i članova posade.

Papa Franjo u lipnju stiže u Sarajevo. U BiH vjeruju da će dolazak svetog oca potaknuti promjene na bolje.

Odlična prilika za promociju Hrvatske i neprocjenjiva reklama - u finalu SuperBowla. U noći u kojoj je Amerika stala - pratio se dvoboj dvojice trenera hrvatskih korijena.

Dvije su ostavke odjeknule u domaćem svijetu sporta. Ona Slavka Goluže - kojem su kritike zbog loših rukometnih rezultata bile velik teret. Ali i na Poljudu. Igor Tudor otišao je iz Hajduka.

Smijeh, šarenilo i karnevalsko ludilo. Maškare su preuzele ključeve gradova, uveseljevat će nas sljedećih dana. Kamo sreće da možemo živjeti u fašničkoj republici - bez briga i problema.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene