Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov

Najnovija dispciplina među ministrima – brojenje kvadrata

Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik.hr)
Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Na događaje u tjednu za nama podsjeća Ivana Pezo Moskaljov.

Ministar poljoprivrede i potporedsjednik Vlade Tomislav Tolušić ostao je na vjetrometini zbog imovinske kartice. Bolje rečeno, zbog brojenja kvadrata, najnovije discipline među ministrima. Ne samo da nije upisao točnu kvadraturu već se otkrilo i da je Tolušićevu kuću gradila tvrtka koja je, dok je bio župan, dobivala unosne poslove. "Apsolutno i odgovorno mogu tvrditi da nije bilo pogodovanja'', kazao je Tolušić.

Pročitajte i ovo Pregled tjedna - Barbara Golja Pregled tjedna Nova godina počela je žestoko i već u prvih sedam dana pokazala da gotovo i nema toga što ne možemo očekivati Pregled tjedna - Barbara Golja Najvažniji događaji Povratak Boysa, afera Mreža i novi ministar gospodarstva samo su neki od događaja koji su obilježili posljednjih tjedan dana

Ministar je na mukama i zbog atraktivnog zemljišta u Dalmaciji, u vlasništvu supruge. Premijer o svemu govori vrlo lagodno. "Neka on to sam objasni, ja se u to nemam što miješati'', kaže Andrej Plenković.

Tko je Jovanka?

Šifrom na šifru – taktika je za kojom su posegnuli u HDZ-u nakon priče da su protagonisti afere SMS pokušali špijunirati ministra Davora Božinovića. "Evidentno je da se u tu medijsku operaciju uključila stara struktura UDBA-e. Protekli vikend proglašen sam malim Rankovićem. Koliko znam, koliko sam upućen u povijest, mali Ranković bio je suradnik onog zločinca Tita i on je, navodno, pao jer je prisluškivao Tita i Jovanku! Ne znam samo ko je Jovanka", rekao je Milijan Brkić, zamjenik predsjednika HDZ-a. Danima se tražila Jovanka.

Afera SMS ne raspliće se

Dok jedni drugima šalju znakovite poruke, političko-obavještajna sapunica se još ne raspliće. "Očekujem da će nadležna državna tijela provesti sve postupke kako bi se taj tumor skinuo s hrvatskog društva", kazao je Gordan Jandroković, glavni tajnik HDZ-a.

Tjedan posvećen Europi

Tjedan na izmaku, posvećen Europi, podsjetio nas je i da živimo u državi, koja i dalje ne zna kako bi se nosila s vlastitom prošlošću i koja se nije makla dalje od ustaša i partizana. Bruni Esih nije bilo do oslobodilačkog slavlja. Negodovala je zbog pada glavnog grada. Pobrala je zvižduke antifašista, glasnih i na Bleiburgu! Od tamošnjih vlasti tražili su zabranu komemoracije.

Cijeli tjedni pregled možete pogledati u priloženom videu. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene