Afere Plenkovićevih ministara obilježile su tjedan iza nas. Reporterka Dnenika Nove Ivana Petrović donosi analizu i zanimljiva tumačenja stanja na političkoj i društvenoj sceni.

Galerija


''Kako siješ, tako ćeš žeti'', kaže domaća pučka uzrečica koja za one kojima smo povjerili vlast baš i ne vrijedi. Loše posiju, a dobro žanju zahvaljujući nama koji već dva desetljeća ne kažnjavamo nikoga, već biramo jedne te iste. Vjerujemo zavodnicima. Prvo zavedu, a potom razočaraju.

Vezani članci Ivana Petrović u studiju Dnevnika Nove TV - 1 Ivana Petrović o "novom starom" političkom smjeru Joea Bidena: "On šalje poruku da Ameriku vraća svijetu" Pregled tjedna Ivane Petrović Dok se Plenković i Milanović međusobno časte, korona divlja, ljudi su u sve većem egzistencijalnom strahu

Tako je ovaj tjedan ispalo da je ministarstvo Gabrijele Žalac informatičke usluge ugovorilo s tvrtkom u kojoj Miroslav Škoro ima 5 posto udjela. A činio je to i njezin prethodnik Tolušić. Oboje tvrde da nije bilo pogodovanja toj firmi. Škoro, pak, nakon evanđelja po Luki, sad kaže da je njegova kandidatura Božji prst. Tako da ne znamo hoće li se on natjecat za predsjednika ili biskupa. Nikako da sazove konferenciju za medije i bude otvoren za pitanja.

Ovog je tjedna i dalje u fokusu ministar uprave Lovro Kuščević. Nema dana da se ne otkrije neka nova prenamjena nekog bračkog pašnjaka u građevinsko zemljište, a Kušćević se poziva na papire općine Nerežišća kojoj je bio na čelu.

HNS je pustio priču o izlasku iz koalicije ako Kušćević ne ode, a SDP traži saborsku raspravu o njegovu opozivu. I dok ministar veze priču o nepostojećem medicinskom centru, mali Bračani s teškoćama u razvoju nemaju besplatan prijevoz za Split, pa su mještani Supetra prosvjedovali

Cijeli tjedan pojele su nam afere ministara, pa ispod radara prolazi lošija turistička sezona, iako ministar Capelli i taj pad predstavlja kao uspjeh jer kaže da turizam u Hrvatskoj traje cijelu godinu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

U tijeku je osnivačka skupština Stranke Ivana Pernara: Članovi će predsjednika izabrati između Bunjca i Pernara