Za tjedni pregled "pero je naoštrila" Ivana Petrović.

Galerija


"Ministar Marić predstavio je prijedlog nove porezne reforme saboru, u polupraznoj sabornici. Kreće se u gabaritima koje dopušta proračun.

Vezani članci Pregled tjedna Ivane Petrović (Foto: Dnevnik.hr) Od neotuđivog dostojanstva i savjesti do pučke kovanice "Bog na nebu, a euro na zemlji" Pregled tjedna Ivane Petrović (Foto: Dnevnik.hr) ''Afera SMS umjesto ozbiljne i tajne krim obrade, mic po mic postaje živo kazalište u kojem zastor pada pa se opet diže''

Poslodavci reformu ne smatraju ni približno dovoljnom da pokrene gospodarstvo. Reformom se smanjuje PDV na dio proizvoda koji čine većinu potrošačke košarice. Neoporezivi dio nagrade za radnike se povećava na 7 i pol tisuća kuna na godinu.

Zbog snažne dinamike iseljavanja nedostaje 10 tisuća sestara i nekoliko tisuća liječnika. Zbog čestih prekovremenih i uskakanja u izvanredne dužnosti doktor Tripalo je, kao i mnogi njegovi kolege u hrvatskoj, skupio čak 500 prekovremenih u nekoliko mjeseci. Zbog čega ga je inspekcija rada kaznila umjesto da ga je nagradila.

Ako Ivica Todorić želi van iz pritvora treba položiti milijun eura jamčevine. Tako je odredio sud, a Todorić je u državnom odvjetništvu dao svoj iskaz. Održao trosatni monolog.

Tjedan na izmaku prošao je u znaku pripreme za dan sjećanja na vukovarsku tragediju,na snažan simbol, epopeju na kojoj je stvorena naša država. Na grad koji je ostao u crnoj rupi i međunarodne i domaće pravde."

Što je još obilježilo ovaj tjedan, pogledajte u videoprilogu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr