Za tjedni pregled "pero je naoštrila" Ivana Petrović.

Galerija


"Ministar Marić predstavio je prijedlog nove porezne reforme saboru, u polupraznoj sabornici. Kreće se u gabaritima koje dopušta proračun.

Vezani članci Slika nije dostupna Koji je građanima fokus u vremenu političkog nevremena? Briga za sebe i sređivanje nereda u našem vinogradu Pregled tjedna Ivane Petrović (Foto: Dnevnik.hr) ''Hrvati bi se i na La Tomatini počerupali među sobom. I to za 35 sekundi''

Poslodavci reformu ne smatraju ni približno dovoljnom da pokrene gospodarstvo. Reformom se smanjuje PDV na dio proizvoda koji čine većinu potrošačke košarice. Neoporezivi dio nagrade za radnike se povećava na 7 i pol tisuća kuna na godinu.

Zbog snažne dinamike iseljavanja nedostaje 10 tisuća sestara i nekoliko tisuća liječnika. Zbog čestih prekovremenih i uskakanja u izvanredne dužnosti doktor Tripalo je, kao i mnogi njegovi kolege u hrvatskoj, skupio čak 500 prekovremenih u nekoliko mjeseci. Zbog čega ga je inspekcija rada kaznila umjesto da ga je nagradila.

Ako Ivica Todorić želi van iz pritvora treba položiti milijun eura jamčevine. Tako je odredio sud, a Todorić je u državnom odvjetništvu dao svoj iskaz. Održao trosatni monolog.

Tjedan na izmaku prošao je u znaku pripreme za dan sjećanja na vukovarsku tragediju,na snažan simbol, epopeju na kojoj je stvorena naša država. Na grad koji je ostao u crnoj rupi i međunarodne i domaće pravde."

Što je još obilježilo ovaj tjedan, pogledajte u videoprilogu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr