Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TJEDNI PREGLED IVANE PETROVIĆ

Međimurci uglavnom ne vjeruju u tu priču i misle da je namještaljka. Percepcija i simpatije su jedno, ali korupcija je drugo i ne može se tolerirati

Pregled tjedna Ivane Petrović
Pregled tjedna Ivane Petrović Foto: Dnevnik Nove TV
Događaje u tjednu iza nas komentira Ivana Petrović.

U zemlji velikih domoljuba i katolika koji vole i dijelit lekcije - domoljubna korupcija i valutno domoljublje nagrizaju cijeli sustav, a solidarnost ako je suditi po stavovima u javnom prostoru nije se baš pokazala na djelu zadnjih mjeseci otkad su banke najavile ukidanje alata iz sive zone zvanog prešutni minus.

Solidarnost Hrvatima nije jača strana. Moj problem nije i baš me briga što će bit sa ostalima - stav je koji se nerijetko čuje u svemu pa i u ovome problemu. A u minusu živi veliki postotak naših građana jer drugačije ne mogu uzdržavat sebe i svoje obitelji.

O tome smo zadnjih mjesec dana rekli mnogo. Premijer je na sastanak pozvao bankare - oni poredani kao u školici, traži se rješenje koje neće ići na štetu ionako generalno siromašne nacije koja, ako je suditi po sastanku, zasad može mirno spavati. Ključno je, međutim, pitanje kako je zaštititi da banke opet ne budu brže i od države i od nas građana njihovih klijenata.

Slučaj Matije Posavca

Pomalo nevjerojatno je zvučala vijest o uhićenju međimurskog župana Matije Posavca - zlatnog dečka hrvatske političke scene. Zbog sumnje za primanje mita i trgovinu utjecajem. To mito iznosi 10 tisuća kuna i detektirano je nakon oko osam mjeseci praćenja, a dobio ga je od Josipa Kobala kako bi mu osigurao mjesto u jednom upravnom odboru.

Prema USKOK-u je u županiji osigurao posao nećakinjama nekih poznatih. Međimurci uglavnom ne vjeruju u tu priču i misle da je to neka namještaljka. Percepcija i simpatije su jedno, ali korupcija je drugo i ne može tolerirati. S tim da bi bilo vrijeme da netko više krene na igrače i to ne malobrojne - koji su pokrali milijune, a vezani su za politiku, odnosno za ono što zovemo političko obavještajno podzemlje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uhićeni gradonačelnik Brisao mu suze, a sad se kaje: Grbin odgovorio kako se sad osjeća zbog Kovača

Pročitajte i ovo Dragan Kovačević BOLJE IKAD NEGO NIKAD JANAF se pohvalio novim sustavom za suzbijanje podmićivanja, a njihovog bivšeg šefa tereti se za primanje mita od 1,9 milijuna kuna: "Kovačević je prošlost"

Dodala bih i svestranačko. Posavec je priznao sve što mu USKOK stavlja na teret. Bizarno zvuči i vijest da je uhićen i saborski zastupnik SDO-a Stjepan Kovač bivši gradonačelnik Čakovca. Onaj koji je plakao da mu se prijete, a Grbin i Borzan ga dolazili tješiti. Kad ono ispada da su to bili lažni SMS-ovi koje mu je osigurao već ranije kompromitirani policajac koji je također uhićen. Eto ti ga na. Suze sina razmetnoga na ramenu Peđe Grbina. Lekcio specijalis usvojen iz slučaja Curić-Varga. Brzo se to u nas uči. Čudo jedno!

Cjelokupni pregled tjedna pogledajte u priloženom videu. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene