Milan Bandić
Milan Bandić Foto: Robert Anic/Pixsell

Predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak nakon sastanka sa zagrebačkim gradonačelnikom kazao je kako su tražili da se ukine porez na potrošnju te ubrzavanje administrativnih procesa traženja određenih dozvola.


Marin Medak, predstavnik ugostitelja, kazao je da su imali sastanak sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem na kojem su tražili da se produže mjere za neplaćanje naknada.

Vezani članci HNK u Zagrebu - 4 Zaražene djelatnice zagrebačkog HNK za Dnevnik Nove TV: "Tražili su da lažiramo datum bolovanja, nismo ni znali za oboljele kolege" Policija u raciji u ugostiteljskom objektu u Donjim Sveticama - 2 Snimka racije u noćnom klubu: Zabavljalo se više ljudi nego što mjere dopuštaju, a jedan od gostiju nikako nije smio biti među njiima

"Došli smo tražiti još da se ukine porez na potrošnju. Da se smanji na nulu, što će zagrebački proračun koštati nekoliko milijuna. Tražili smo i da se na terase postave određeni pultovi da možemo pripremati određena jela na terasi da oni koji ne žele ući unutra mogu kupiti", rekao je Medak te dodao kako su tražili i da se ubrzaju procesi izdavanja dozvola za zatvaranje terasa, odnosno ostakljivanje i postavljanje grijalica.

Uz to, ugostitelji žele i da se objektima koji imaju parkirna mjesta odobri da ta mjesta služe kao drive-in lokacija, prenosi N1.