Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fakultet u štrajk

Predstavnik sindikata poslao pismo neobičnog sadržaja studentskoj aktivistici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povjerenik sindikata na Filozofskom fakultetu Predrag Marković poslao je mail aktivistkinji Andrei Milat koji je izašao u javnost.

Njegovo pismo je podosta neugodno i kako je kazao za H-alter, poslao je novi mail isprike na koji nije dobio odgovor. Pismo koje je objavio H-alter donosimo u cijelosti.
Pismo profesora Markovića kolegici Andrei Milat:

Pročitajte i ovo Dječji vrtić - 2 Niske plaće Neočekivana odluka: Vrtić ide u štrajk, grad odbio potpisati kolektivni ugovor: "Spremni smo i na zatvaranje!" Gotov štrajk pravosuđa - 1 Nezadovoljni odlukom Zaposlenici u pravosuđu nakon prekida štrajka: "Što se tiče tog glasovanja, nama je to od početka, od ranog jutra malo bilo sumnjivo"

Poštovana kolegice Milat,

oprostite, ali nisam uočio da ste naveli iti jedan članak zakona na kojem temeljite svoje lucidne opservacije! Mislite da to nije za studentsku populaciju? Možda čl. 49 ? Da, uistinu štetno za našu mladost i bolje je to skloniti od njihovih očiju. Osim toga ono što ne piše nigdje - linearni model - ne znači da se ne može pojaviti! Logično. Zar uistinu mislite da bi ovaj, ili bilo koji ministar, mogao izigrati temeljne članke zakona na takav način?

Dakle da ne dužim. Od samo "vjernice", koja ima puno povjerenja u pravnike, očito ste u međuvremenu i sami stekli neke proročke sposobnosti, pa vam oni nisu više potrebni. Zašto? Zato jer u zakonima vidite i ono što ne piše, a ISTINA, ono što ne piše stvarno bi se moglo i dogoditi! Tako smo došli do konačnog prosvjetljenja! Aleluja!

Ipak, mislim da jedino u toj vašoj logičnoj jednadžbi nedostaju dvije bitne stvari:
1. natalni horoskop ministra Fuchsa i 2. natalni horoskop nacrta zakona (ako ne znate Zagreb-Gradec, 21.VI. u 13. sati u upućeni saborsku proceduru)! Mislim da kada to uvrstite u vaše objašnjene onda će stvar biti bezgrešna! Nema sumnje da će potvrditi sve vaše opravdane strahove!

Iskreno samo jedna stvar me buni. Kako ste se to od pravovjerne 'vjernice' i sami počeli baviti nadri-pravništvom? Ili je to samo obična EZOTERIJA? Ako je tako onda preporučan Hladno pivo! Možda još bolje - ISTINU! Znate to vam je jako ljekovita biljka i ne šteti čak ni u ogromnim količinama!

Na kraju - neka mi oproste svi koji misle da je ovo neprimjereni način ophođenja, pa i vi kolegice Milat, ali, vjerujte, ja se zalažem samo za MALO ZDRAVOG RAZUMA!

Ako nas to napusti neće nam pomoći nikakvi zakoni! Ni vama ni meni.

Srdačan pozdrav,
Predrag Marković

PS. Možda ste u pravu što se tiče izvanrednih studenata, no koliko sam shvatio ne li određuju i danas njihov status fakulteti? Mislim kako će ih "oguliti" i na koji način? Ili mislite da to ipak taj prljavi posao treba umjesto nas obaviti Ministarstvo? Da stvarno ste u pravu. I njih treba zaštititi. Samo od koga?
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene