Predstavnici GLAS-a, IDS-a i PGS-a poručili su da Hrvatska sve više nalikuje Mađarskoj i Poljskoj. Oni su se okupili u novu zajedničku platformu kojom se žele oduprijeti, kako kažu, sve većoj eskalaciji nasilja u društvu.

Galerija


Predstavnici GLAS-a, IDS-a i PGS-a pozvali su sve lijeve političke opcije da im se pridruže u njihovoj političkoj platformi. Tvrde da žele Hrvatsku okrenuti prema putu napretka, demokratizacije i otvorenosti te zaustaviti, prema njihovim riječima, orbanizaciju zemlje.

Vezani članci Boris Miletić (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL) IDS će na EU izbore u koaliciji s GLAS-om i HSS-om, odlučeno tko će zamijeniti Miletića u Saboru Izbori (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Nikad nije rano za pripremu: Ove su stranke već najavile kampanju za važan zastupnički dom

"Vlada ne želi otvorenu Hrvatsku. Onog trenutka kada su dopustili ustaško divljanje otvorili su prostor za erupciju nasilja i netolerancije. Incidente koji su posljedica takve politike ćemo uskoro prestati brojati", rekao je Boris Miletić, predsjednik IDS-a.

"Rastu populizam, radikalizam i orbanizacija RH. Moramo stvoriti jasan blok koji ima snage i može tome reći: 'Dosta.'", rekla je Anka Mrak Taritaš.
 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr