Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Glavni ravnatelj policije Vlado Dominić predstavio je novoimenovanu dvojicu zamjenika te trojicu pomoćnika.


Za zamjenika za opću sigurnost imenovan je Dražen Vitez a za zamjenika za kriminalitet Zvonimir Vnučec. Imenovani su i trojica pomoćnika i to  pomoćnik načelnika Uprave policije Krunoslav Borovac, pomoćnik načelnika Uprave za granicu Zlatko Sokolar i pomoćnik načelnika Uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić.

Glavni ravnatelj Dominić istaknuo je kako je izbor proveden na transparentan način između 123 prijavljena kandidata nakon testiranja i obavljenih intervjua kako bi se dobili najbolji kandidati.

>> 'To što je netko načelnik u policiji, ne znači da ne može imati veću imovinu'

Zamjenik glavnog ravnatelja Dražen Vitez najavio je nastavak profesionalnog i odgovornog rada te u svom radu prioritetnim označio povećanje sigurnosti prometa na cestama i nastojanje smanjenja broja poginulih u prometu kao i prevenciju kaznenih djela i prekršaja. Što se tiče granične policije u svjetlu ulaska u Hrvatske u Europsku uniju i uvođenja schengenskog režima na granicama najavio je stvaranje uvjeta za primjenu svih potrebnih propisa za nesmetan protok robe i ljudi, ali i sprječavanja prekograničnog kriminaliteta.

Zamjenik glavnog ravnatelja za kriminalitet Zvonimir Vnučec naglasio je da se krim policija treba usavršavati i razvijati uz daljnju edukaciju i da je imenovanje provedeno na način da svatko sukladno svojim sposobnostima može ostvariti policijsku karijeru.

Načelnik Uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić zauzet će se za fleksibilnost krim policije i prilagodljivost u odnosu na pravne propise i nastojati poboljšati rezultate. Također je najavio borbu protiv cyber kriminala te razrješavanje kaznenih djela počinjenih u procesu pretvorbe i privatizacije i slučajeva ratnog profiterstva.

Načelnik Uprave za policiju Krunoslav Borovec istaknuo je policija treba biti javni servis građana koji će dati ocjenu jesu li u tom poslu uspjeli ili ne. Napomenuo je da je tek 1,8 posto ukupnog stanovništva povezano s kriminalom kao počinitelji ili žrtve te se založio za smanjenje broja poginulih u prometu na manje od 300 godišnje.

>> Borovec više nije glasnogovornik MUP-a

Načelnik Uprave za granicu Zlatko Sokolar priroitetnim je označio finaliziranje priprema za uvođenje schengenskog režima na granici te jačanje agencijske i međunarodne suradnje i dodatno unaprjeđenje sigurnosti na granicama.

Na novinarski upit u vezi slučaja načelnika karlovačke policije Josipa Čelića, za kojeg mediji navode da je na sumnjiv način stekao brojne nekretnine, glavni ravnatelj Vlado Dominić odgovorio je da unutarnja kontrola u suradnji s djelatnicima krim policije radi na tom slučaju te se očekuju prva izvješća.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.