Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imovina Josipa Čelića

'To što je netko načelnik u policiji, ne znači da ne može imati veću imovinu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Paralelno s provođenjem natječaja za rukovodeća mjesta u policiji, zaredale su se i afere. MUP je počeo i internu kontrolu u slučaju imovine načelnika karlovačke policije Josipa Ćelića, i to zbog sumnje u njeno podrijetlo.

Višekatnica s bazenom, uz samu obalu, kraj Omiša, obiteljska kuća u karlovačkom naselju Švarča i barem četiri milijuna kuna vrijedna kuća u Gračanima, u suvlasništvu prijatelja. To je samo dio nekretnina, koje posjeduje načelnik karlovačke policije Josip Ćelić sa suprugom.

Pročitajte i ovo Privedeni ubojice Danke Ilić (2) Iz minute u minutu Osumnjičeni za Dankino ubojstvo dovedeni u tužiteljstvo pognutih glava i u lisicama, zgrada pod opsadom policije Talijanska policija Zloporaba fondova EPPO radi punom parom: U tri EU članice uhićeno 17 osoba, zaplijenjen nakit, satovi, zlato

MUP je pokrenuo unutarnju kontrolu. 'Pričekajmo da unutarnja kontrola obavi svoj posao i dostavi svoje izvješće', rekao je Dušan Miljuš, glasnogovnik MUP-a.

Što će se dogoditi s Ćelićem, ovisi o rezultatima. 'To što je netko načelnik u policiji ne znači da ne može imati veću imovinu nego što to ima običan hrvatski građanin', rekao je kriminalist Željko Cvrtila.

>> Pokrenuta interna istraga o porijeklu imovine policijskog načelnika Ćelića

U kratkom periodu, ovo je već treća afera u policiji. Nakon skandala s lažiranom diplomom Marine Kraljević - Gudelj, nedavno je USKOK, s nekoliko godina zakašnjenja, podignuo optužnicu protiv Aleksandre Ljube, jer je žrtvu nasilja odvela u policijsko ljetovalište, a kasnije smještaj i platila.

'Obzirom na nekoliko tih zadnjih istraga, koje su poprilično benigne, meni se čini da je to pokušaj uklanjanja Karamarkovih kadrova, ako ih tako možemo nazvati', kaže Cvrtila.

Ostojić ih je htio smijeniti novim zakonom, ali iz Europe mu je stigao prigovor. Prigovori su i na natječaje rukovodećih mjesta u tijeku, koje su neki već prozvali pokušajem preuzimanja MUP-a.

Kome će sve načelnik karlovačke policije morati dokazivati porijeklo svoje imovine, još se ne zna. Državno odvjetništvo šuti. U pismenom odgovoru, samo su nam poručili da ne odgovaraju na pitanja koga ili što istražuju.

Ćelić poručuje da za svaku nekretninu ima pokriće. A javnost će o svemu izvijestiti nakon završetka interne kontrole. Slučajno ili ne, skandal o podrijetlu njegove imovine izlazi u trenutku, kad se natjecao za novi mandat na čelu karlovačke policije.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene