Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosječna ocjena - trojka

Predstavljeni rezultati državne mature: Palo čak 4.000 učenika strukovnih škola!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta predstavljeni su rezultati državne mature. Prosječna ocjena koju su učenici ostvarili je trojka.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović i v.d. ravnateljice Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Alenka Buntić Rogić predstavili su ovogodišnje rezultate državne matrure.

Državnoj maturi je pristupilo 34.482 gimnazijalaca i učenika strukovnih škola. Čak 12.321 učenika gimnazijskog programa je položilo maturu, a 335 učenika nije ostvarilo pozitivnu ocjenu. Što se strukovnih škola tiče, čak 4.000 učenika je palo na državnoj maturi jer nisu položili jedan od tri obvezna predmeta (hrvatski, matematika, engleski).

>> Gotova državna matura: Maturanti prigovore mogu dati do sutra!

Samo je jedna djevojka ispit iz hrvatskog jezika na višoj razini riješila 100 posto, dok je ispit iz matematike na višoj razini 100 posto riješio 21 učenik. Iz engleskog jezika 100 posto riješen ispit je imao samo jedan učenik i to na nižoj razini. Osmero učenika je imalo 100 posto riješen ispit iz čak dva predmeta - matematike i fizike.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rješenje kroz socijalni dijalog Jovanović o štrajku: 'Nitko ne smije ugroziti maturante' Slika nije dostupna Prijedlog za javnu raspravu Hoće li za upis u srednju školu učenici polagati malu maturu?

Potpuno točne ispite iz Fizike imalo je 35 učenika, iz psihologije sedam, iz informatike dva učenika, a iz njemačkog jezika (osnovna razina) dva učenika.

Prosječna ocjena koju su učenici ostvarili je trojka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene