Dario Juričan/Milan Bandić (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)
Dario Juričan/Milan Bandić (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Ekipa iz serijala Gazda u četvrtak je na tiskovnoj konferenciji predstavila početak crowdfunding kampanje za svoj treći dugometražni dokumentarni film pod imenom Kumek, posvećen najdugovječnijem zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.


Cilj crowdfunding kampanje, koja traje 20 dana, jest sakupiti 250.000 kuna za dovršetak filma i potom ga staviti u javno dostupnu domenu.

Vezani članci Slika nije dostupna ''Govorio je jedva čujnim glasom, nježno se ljuljao, oči mrtve umorne, pogled u pod, mislio sam da će dedica pasti na mene'' Milan Bandić plaća Dariju Juričanu - 2 Bandić došao na premijeru, poput šerifa platio knjigu koju mu je Juričan poklonio i poručio da film neće pogledati: "Za taj novac ja bih ga bolje napravio"

"Ekipa filma također je spremna, za iznos od 15 milijuna kuna, ne objaviti film Kumek! Tolika je, naime, cijena slobode koju je platio odvjetnik Marijan Hanžeković da Milan Bandić izađe iz Remetinca", rekao je na tiskovnoj konferenciji autor filma Milan Bandić. Taj se redatelj ranije zvao Dario Juričan, no nedavno je službeno promijenio ime u Milan Bandić, što je nazočnima dokazao svojom novom osobnom iskaznicom.

Glavni novinar istraživač je Hrvoje Appelt, a izvršni je producent filma Tibor Keser. Premijera filma, koji sufinancira HAVC, najavljena je za veljaču 2020.

Netransparentnost Holdinga

Novinarima su izložili i probleme tijekom prikupljanja informacija za rad na projektu Kumek, pri čemu je istaknuta nekooperativnost i netransparentnost Zagrebačkog holdinga.

"Od Holdinga je bilo nemoguće dobiti podatke o osobama koje se nalaze na optužnicama u desetak afera, suradnika i prijatelja Milana Bandića koji su našli utočište u Zagrebačkom Holdingu. Od Grada Zagreba ne mogu se dobiti informacije o korisnicima vile Zagreb u Mošćeničkoj Dragi, o organizatoru Adventa te o službenicima i namještenicima koji imaju dozvolu biti u upravnim i nadzornim odborima tvrtki te imati vlastite tvrtke. Posebno je zanimljivo da nam je Ured Predsjednice RH odbio dati putni nalog s njezina putovanja u BiH od 14. do 16. 5. 2018., kada se navodno susrela s Bandićem, iako je Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost predložio da se stupanj tajne 'ograničeno' može skinuti", izvijestila je ekipa Kumeka. (Hina)

O slučaju Severine i Popovića oglasila se i policija, Milan tvrdi: ''Nisam ju nazvao ubojicom'' Severina (Foto: Instagram) Severina (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Severina, Milan Popović (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) +8 Severina (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju