Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nasljednik Blackbirda

Počinje nova era špijuniranja: Pogledajte ovu bespilotnu zvijer

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ono što je jučer otkrila tvrtka Lockheed Martin moglo bi promijeniti metode špijuniranja obavještajaca diljem svijeta.

Lockheed Martin najavio je hipersoničnu špijunsku bespilotnu letjelicu SR-72, dugo očekivanog nasljednika letjelice SR-71 Blackbird, prenosi RT

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Istraga u tijeku Bespilotna letjelica srušila se u Kosovskoj Mitrovici, KFOR potvrdio da je to njihov dron: "Zbog kvara sletjela u vrt obiteljske kuće" Ivica Mandić - 2 ZA DNEVNIK NOVE TV Vojni analitičar o dronu i oprečnim informacijama: "Još nije vještačena cijela letjelica. Moguće je i da bomba jednostavno ne eksplodira"

Planovi za SR-72 otkriveni su u petak u članku u američkom tjedniku Aviation Week, u kojemu se navodi da je Lockheed Martin izradio planove za letjelicu koja može postići brzinu od 6 Macha, što je dvostruko brže od Blackbirda. Letjelica je inače sličnih dimenzija kao Blackbird, piše Wired.

>> FOTO Iznenađenje kineskih inženjera: Futurističke letjelice

Blackbird je predstavljen 1966. godine i bio je u pogonu sve do 1999. Prvenstveno su ga koristile američke zračne snage i NASA za obavještajne zadaće tijekom Hladnog rata. Izgrađeno ih je ukupno 32, od čega je 12 uništeno u nesrećama, no nijedna nije pala u borbi s neprijateljima. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene