Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Usvojena žalba

JAMBO IPAK ČLAN HSS-A Predsjedništvo stranke ukinulo odluku o suspenziji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Usvojena je žalba koju je Predsjedništvu HSS-a podnio Stipe Gabrić Jambo. Time je ukinuta odluka o suspenziji Gabrića Jambe koju je predsjednik stranke, Branko Hrg, donio 9. siječnja.

Branko Hrg, predsjednik HSS-a, petak je sazvao telefonsku sjednicu radi rasprave o političkoj aktivnosti Stipe Gabrića Jamba. Za njegov povratak u HSS glasalo je 15 članova, osmero je bilo protiv, a dvoje ih je bilo suzdržano.

Pročitajte i ovo Stipe Gabrić Jambo (Screenshot: Dnevnik.hr) Podnio ostavku na sve funkcije Jambo izlazi iz HSS-a: "Beljak je prvo glumio Milanovića, a sada glumi Bernardića" Slika nije dostupna Beljak uzvraća udarac HSS-ovci NAPUŠTAJU STRANKU "Matić je 22 godine u stranci, a nitko za njega nije čuo do nedavno"

Predsjednik HSS-a Branko Hrg podsjetio je da je kao predsjednik HSS-a, u skladu sa svojim ovlastima, donio odluku o suspenziji Stipe Gabrića koja ne znači isključenje iz stranke nego pokretanje stegovnog postupka zbog grubog kršenja Statuta HSS-a.

Rekao je kako je Stipo Gabrić 9. siječnja u stanci sjednice Predsjedništva pred novinarima neovlašteno iznosio osobne stavove o aktualnim političkim događanjima a koji su u suprotnosti sa odlukama tijela stranke (Predsjedništva).

Hrg smatra kako to što je u petak, 5. veljače Predsjedništvo HSS-a usvojilo Jambovu žalbu i time ukinulo njegovu suspenziju, treba sagledati u kontekstu unutarstranačkih izbora, koji će se održati 19. ožujka.

'Ovo sve treba sagledati u kontekstu unutarstranačkih izbora. Očigledno je da pojedini potencijalni kandidati za predsjednika HSS-a, iako kandidati još nisu utvrđeni, pokušavaju unutar stranke napraviti nered i nemir i za to koriste svaku priliku', smatra Hrg koji je kazao kako za njega osobno Stipo Gabrić Jambo "nije nikakva moralna vertikala".

Odluku o vraćanju Stipe Gabrića Jambe u HSS komentirao je šef zagrebačkog HSS-a i kandidat za predsjednika stranke Nenad Matić koji je kazao kako je HSS demokratska stranka 'u kojoj svi članovi Predsjedništva razmišljaju svojom glavom, donose odluke i vide kada se radi krivo'.

'Na ove izbore smo išli tako da nam je predsjednik rekao, ja sam snosim odgovornost, sam pregovaram i sam odlučujem. Rezultat je loš, nakon čega smo preispitali njegove odluke, s velikim povećalom. Očito je Predsjedništvo reklo dosta je, ne možemo više na taj način i prihvatilo žalbu Stipe Gabrića Jambe i samim time predsjedniku poslalo poruku što misli o njegovom modelu rada' rekao je Matić.

Kazao je i kako ne može tvrditi da je ova odluka Branka Hrga o suspenziji poezana s predstojećim unutarstranačkim izborima u HSS-u.

'Ne možete ljude prvo maknuti s liste, nakon toga suspendirati bez da imamo sjednicu Predsjedništva i da so o tome razgovarali', kazao je te dodao kako će HSS biti puno bolji i puno  jači rejtingom ali i odnosima među ljudima, kada ja budem predsjednik stranke', rekao je Matić.

'U krajnjem slučaju Jambo je izgubio i zadnje lokalne izbore u Metkoviću', dometnuo je predsjednik HSS-a. 'Stipo Gabrić Jambo je već ranije za vrijeme bivšeg vodstva HSS-a bio isključen iz stranke, jer je na izbore izlazio sa svojom nezavisnom listom protiv liste HSS-a, nakon čega je od strane tog istog vodstva HSS-a, a protivno stranačkom Statutu, ponovno vraćen u HSS', rekao je Branko Hrg.

'Činjenica je i da ova žalba Stipe Gabrića Jambe nije usvojena na Predsjedništvu stranke 5. veljače, Jambo ne bio automatski isključen iz stranke, nego bi se protiv njega vodio stegovni postupak koji može završiti bez sankcija ili nekom mjerom sankcija, od kojih je najteža isključenje iz HSS-a", istaknuo je predsjednik HSS-a Branko Hrg.

Stipo Gabrić Jambo u nedjelju nije želio komentirati odluku Predsjedništva stranke jer je još nije dobio u pisanom obliku.

Podsjećamo, 9. siječnja, nakon što HSS-ovac Stipe Gabrić Jambo nije birao riječi govoreći o čelniku MOST-a Boži Petrovu, za kojeg je, među ostalim, rekao da je obični blefer, njegova stranka odlučila ga je suspendirati.

'Božo Petrov i Nikola Grmoja su obični bleferi. Otkako su preuzeli vlast u Metkoviću, nisu napravili pomak nijedne šalice kave, čak su izgubili i novac Svjetske banke koji je bio dogovoren za razvoj. To je ekipa koja nije nikad ništa radila, a cijeli projekt vodi Crkva, s kojom obitelj Petrov godinama surađuje', rekao je tada Jambo. (M.G./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene