Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POVREDA ČLANSKE OBVEZE

Predsjedništvo HDZ-a pokrenulo stegovni postupak protiv Darka Milinovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odluka Predsjedništva HDZ-a upućena je Visokom časnom sudu HDZ-a na odlučivanje.

Predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) pokrenulo je stegovni postupak protiv Darka Milinovića, zbog osobito teške povrede članske obveze, priopćeno je u četvrtak navečer iz HDZ-a.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Zamalo ostao bez glasa Plenković u zanosu komentirao rezultate istraživanja Dnevnika Nove TV: "Pokažimo svima tko je najveća stranka u Hrvatskoj'' Ivan Penava i Andrej Plenković Navodno tajno snimljeno Plenković snimljen kako vrijeđa Penavu i Most? "Moja baba pokojna bi tako mogla biti gradonačelnica Vukovara... Most - to su bolesnici"

"Predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice, sukladno odredbi članka 67. stavak 1. Statuta HDZ-a, na telefonskoj sjednici održanoj 30. kolovoza donijelo je Odluku o pokretanju stegovnog postupka pred Visokim časnim sudom HDZ-a protiv Darka Milinovića, člana Predsjedništva HDZ-a, zbog osobito teške povrede članske obveze opisane u članku 19. stavak 2. Statuta HDZ-a", navodi se u priopćenju objavljenom večeras na službenim internetskim stranicama stranke.

Glasovanju je pristupilo 29 članova Predsjedništva HDZ-a, od čega je 27 članova glasovalo za odluku, jedan je bio protiv, a jedan suzdržan.

Organiziranjem dolaska 100-tinjak članova HDZ-a pretežito iz Gospića u prostorije Središnjice HDZ-a u Zagrebu u srijedu 29. kolovoza, te svojim postupcima i javnim nastupima, Milinović je djelovao protivno temeljnim vrijednostima i načelima HDZ-a te uzrokovao štetne posljedice za ugled i političke interese naše stranke, odnosno počinio osobito teške povrede članskih obveza, pojašnjava se u priopćenju.

Odluka Predsjedništva HDZ-a upućena je Visokom časnom sudu HDZ-a na odlučivanje.

Ranije danas premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je da će Predsjedništvo HDZ-a protiv člana tog visokog stranačkog tijela i kandidata za predsjednika ličko-senjskog HDZ-a Darka Milinovića pokrenuti stegovni postupak zbog najtežih povreda članskih obaveza i nanošenja političke štete HDZ-u, istaknuvši kako je njegovo ponašanje bilo neozbiljno, neodgovorno i nepotrebno.

"Smatramo da je Darko Milinović svojim jučerašnjim nastupom nanio političku štetu HDZ-u i ja kao predsjednik stranke, kao i ostali članovi užeg Predsjedništva, nećemo dopustiti da se, u prenesenom smislu, od HDZ-a radi cirkus i nikakva događanja naroda. Smatramo da je to jako loše i nepotrebno jer je sva pitanja koja su bila na dnevnom redu trebao i mogao riješiti sa Povjerenstvom koje je zaduženo za organiziranje izbora", izjavio je Plenković nakon sastanka užeg Predsjedništva HDZ-a.

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković poslijepodne je izjavio novinarima kako novi stranački Statut omogućuje isključenje, a Visoki časni sud će ga na korektan način protumačiti.

"Visoki časni sud će na korektan način protumačiti Statut HDZ-a, a on, po svemu što znam, omogućava isključenje iz stranke", rekao je Jandroković ispred Središnjice HDZ-a upitan kako komentira tvrdnju kandidata za predsjednika ličko-senjske organizacije HDZ-a Milinovića da propisnik o provođenju izbora 'jasno kaže' kako se ne mogu pokrenuti stegovni postupci protiv člana stranke od vremena kad se raspišu izbori. Jandroković je pojasnio kako je riječ o Propisniku iz 2016. godine, ali je HDZ na zadnjem stranačkom saboru donio novi Statut koji je drugačiji od "onoga što tumači Milinović". Istaknuo je da ono što se događalo jučer, ne služi na čast niti Milinoviću a time je, nanio štetu HDZ-u. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene