Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U obilasku Dalmacije

Zoran Milanović o cijepljenju i novim mjerama u Hrvatskoj: ''Nastavi li se to i u devetom mjesecu, to je tiranija''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Zoran Milanović u petak je obišao Šibensko-kninsku županiju. Sastao se sa županom i načelnikom Općine Promina, a zatim je dao izjavu za medije.

Predsjednik Republike Zoran Milanović u petak je posjetio Oklaj odakle je dao izjavu za medije. Komentirao je situaciju s epidemijom u Hrvatskoj i uvođenje novih mjera.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Najteža odluka Ustavnog suda Dnevnik Nove TV doznaje pozadinu donošenja krucijalne odluke o Milanoviću: "Lomila su se koplja zbog jedne stvari" Đorđe Gardašević, ustavni stručnjak Sporna odluka Ne stišavaju se reakcije na Ustavni sud: Stručnjak objasnio u čemu je problem

''Ovu vrstu ponašanja Stožera, odnosno Plenkovića, ne Stožera, ocjenjujem racionalnom. Tako bi i ja u ovom trenutku. Što se tiče prijetnji i nametanja ljudima da se cijepe, to je put u tiraniju. Ja mogu ljudima samo reći cijepite se'', kazao je. 

''Nastavi li se to i u 9. mjesecu, to je tiranija. Sada su mjere ok'', dodao je.

Na pitanje o previranjima u Domovinskom pokretu, Milanović je odgovorio: ''Ako ne komentiram svoju bivšu stranku, neću ni nešto što ni nije stranka''. ''Hoće li Škoro dati ostavku me zanima koliko i žetva u Bangladešu'', dodao je. 

''Sve to srušite''

Kada je riječ o istrazi Stipe Latkovića zbog bespravne gradnje u Vruji, Milanović je kazao - sve to srušite. Dodao je da Stipe Latković ne živi od gradnje u Vruji.

''Kad bih ja živio od toga da mi vi postavljate pitanje, ne bih postao ni načelnik mjesne zajednice, a kamoli države'', poručio je na pitanja o u Vruji.

Osvrnuo se i na reakcije iz Srbije zbog prijedloga da se Nikola Tesla stavi na kovanicu eura kao simbol Hrvatske.

''Tesla je proveo manje vremena u Srbiji nego ja u Oklaju danas. Hrvatska je s Teslom imala krizu ideniteta i to je bila nejasna ljubav. To je bio prijedlog mog savjetnika Velibora Mačkića. A svojatati Teslu možda nije ok od Hrvatske, a od Srbije još manje'', smatra.

''A za Ruđera bi se opet javila Srbija? A šta ćeš'', dodaje Milanović.

Predsjednik je komentirao i vojnike za koje je otkriveno da su konzumirali drogu. ''Nemojmo stvarati konfuziju oko onoga što radi vojno-sigurnosno agencija i DORH. Jer s onime što prikupi Agencija ne možete na sud. Bilo bi idealno znati više o tome. Nije to sigurnosni propust'', rekao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene