Zoran Milanović - 2
Zoran Milanović - 2 Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović je nakon obraćanja u Općoj skupštini UN-a rekao da je on predsjednik i Hrvata u Bosni i Hercegovini.


Nakon obraćanja u Općoj skupštini Ujedinjenih naroda predsjednik Zoran Milanović u izjavi za medije kazao je da je on predsjednik i Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Osvrnuo se na dolazak Željka Komšića rekavši da "ne zna s kojim mandatom je došao i u čije ime govori, čak i da je predstavnik Hrvata jer oni funkcioniraju kao tri člana". ''A ja sam rekao da sam ja predsjednik Hrvatske, hrvatskih građana, pa i, na neki način, onih Hrvata koji žive u Bosni i Hercegovini i da je to moja dužnost i obaveza", rekao je Milanović.

Na pitanje novinara Al Jazeere je li rekao da je predsjednik Hrvata u BiH, Milanović je odgovorio: ''Gledajte, u onoj mjeri u kojoj Ustav kaže, da se brinemo i vodimo računa o statusu Hrvata izvan Hrvatske, ali uz puno poštovanje zemalja, da''.

Milanović na Fox News Milanović izjavom naljutio američke konzervativce, sarkastično mu zahvalili u vijestima

Novinari su ga upitali kako može biti predsjednik Hrvata u Bosni i Hercegovini ako je on predsjednik Hrvatske, Zoran Milanović je odgovorio da ''Hrvati u BiH i New Yorku imaju pravo glasa''.

''To je nešto što sam često problematizirao i pokušavao svesti u razumne razine, da se susjedna država ne kompromitira i ne ulazi u njen prostor. Ako tako mislite, trebalo bi mi zabraniti ulaz u BiH'', kaže.

''Vi znate da građani Bosne i Hercegovine hrvatske narodnosti svi imaju hrvatsko državljanstvo. Jesam li ja predsjednik? Ja mislim da jesam. Govorim baš tako. To je politika koju nisam ja provodio, to su političke činjenice, a u biti i emotivne'', poručio je Zoran Milanović.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju