Predsjednik Republike Zoran Milanović u ponedjeljak sudjeluje na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Popovače.


Na svečanoj sjednici sudjeluje u povodu obilježavanja Dana Grada i blagdana Sv. Alojzija Gogaze. Obratio se okupljenima. 

Vezani članci Zoran Milanović na Korčuli Milanović objavio da ima novog kandidata za predsjednika Vrhovnog suda te poručio ostalima: "Matori ste..." Predsjednik RH Zoran Milanović Predsjednik Milanović objavio filmske plakate i kratko poručio: "Pa ti biraj"

"Drago mi je da sam ovdje, prvi put sam u Popovaču došao prije puno godina na biciklu. Bicikl je prekrasan i omogućava da ti se prostor otvara kao slikovnica, ovaj krasan kraj, u kojem se proteže naš kaj, bilo je gorko slatko slušati ove popevke. Borite se za svoju pravicu da se čuje vaše ime, i za vaš novčanik, na to se sve svodi", poručio je predsjednik stanovnicima Popovače u obraćanju. 

"Bilo bi idealno da iskoristimo svaki euro, ali to sigurno nećemo. Ovo je broba za svaki euro, sve drugo je običan privid. Vidim po Hrvatskoj kako realizirani proračuni gradova u Hrvatskoj rastu, ljudi vas zato biraju", poručio je lokalnim političarima. 

Kazao je kako je jučer bio u Sinju gdje je otvoren muzej Alke koju je, napomenuo je, financirala njegova vlada. Dotaknuo se i demografije.

"To što smo u 19. i 20. stoljeću narasli do ovih brojeva nije slučajno, na našoj je generaciji da te brojke održimo. Raspolažemo predivnim prostorom, budimo sebični, branimo svoje interese, budimo lukavi, lukavi u svojem interesu", poručio je i gradonačelniku Popovače čestitao "na vječnom mandatu" što je izazvalo smijeh okupljenih. 

Komentirao je i kako je dvorana u kojoj se svečana sjednica održava odlično klimatizirana te čestitao Dan grada Popovače.