Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POČASNI ČINOVI

Milanović je velikodušan kada je riječ o odlikovanjima, Banožić mu uzvratio: "Poniženi nasilnik s Pantovčaka"

Aktualno Galerija Hrvoje Krešić - 2 Hrvoje Krešić - 2 Foto: DNEVNIK.hr Hrvoje Krešić - 3 Hrvoje Krešić - 3 Foto: DNEVNIK.hr Hrvoje Krešić - 1 Hrvoje Krešić - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Zoran Milanović - 1 Galerija 1/4 >>
Predsjednik Zoran Milanović uručio je u srijedu navečer počasne činove i odlikovanja hrvatskim braniteljima na svečanosti u Uredu predsjednika Republike.

Predsjednik Zoran Milanović je do sada u mandatu dodijelio ukupno 3676 vojnih odlikovanja, od čega najveći dio otpada na Spomenice domovinskog rata koje se dodjeljuju svim sudionicima Domovinskog rata.

"Njih je dodijelo 2419, a još 682 su Spomenice domovinske zahvalnosti. No dodijeljivao je i odlikovanja više hijerarhije: 187 puta je dodijelio Red hrvatskog pletera, 180 puta Red hrvatskog trolista.

Red bana Jelačića i red Nikole Šubića Zrinskog dobilo je po šezdesetak vojnih djelatnika, a najviše hijerarhijski gledano odlikovanje, velered Petra Krešimira četvrtog, dodijelio je 13 puta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nastavak prepucavanja Milanović odgovorio Banožiću: "Branitelji ne mogu biti taoci lažljivog opstruktora"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Afera 'petice' Pupovac o Milanoviću: ''Opasno je i štetno da predsjednik komentira rad nastavnika''

U Uredu predsjednika kažu da je ukupan broj dodijeljenih odlikovanja manji nego kod prethodnika, tako da predsjednik očito zadržava obrasce svojih prethodnika - uz blagi trend smanjenja", izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić.

Dodajmo da je Milanović u srijedu reagirao priopćenjem na izjave ministra obrane Marija Banožića koji je rekao da bi se Milanović trebao konzulirati s MORH-om prilikom dodjele počasnih činova.

Milanović mu je odgovorio da "branitelji ne mogu biti taoci lažljivog opstruktora". 

"Pogazio je zakon jer sve mrvice svoje pameti troši na smišljanje laži, podvala i štetočinskih poslova. Kako Banožić nije u stanju shvatiti i provesti ni tu jednostavnu proceduru, ne čudi što taj ponavljač, vidimo, uopće ne razumije razliku između činova i počasnih činova", navedeno je u priopćenju Ureda Predsjednika. 

Banožić mu je odgovorio putem Facebooka. 

"Vrijeđanje na najnižoj razini, od profesorice matematike do svih drugih koji mu se zamjere, jedino je što je preostalo poniženom nasilniku s Pantovčaka. Nakon što se pokunjen i poražen vratio iz Madrida, gdje nitko s njim nije htio razgovarati, sada vlastite frustracije pokušava iskaljivati preko leđa hrvatske vojske i hrvatskih branitelja. Za razliku od njega, kojemu ništa nije sveto kako bi demonstrirao svoju rušilačku i destruktivnu narav, nastavit ću obavljati svoj posao u najboljem interesu Republike Hrvatske kako bi se njezina obrambena moć podigla na još višu razinu. Ovo vrijeme traži odgovornost i razboritost, a ne destrukciju koja ni na koji način ne koristi Hrvatskoj", napisao je Banožić na Facebooku.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
  


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene