Premijer Plenković komentirao je protivnike obuke ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj. Kaže da te stranke igraju igru skrivača i nemaju hrabrosti reći za što se zalažu.

Galerija Premijer Andrej Plenković Karlo Nehammer i Andrej Plenković Plenković primio kancelara Republike Austrije Karla Nehammera - 5 +3 Karlo Nehammer i Andrej Plenković

Predsjednik Zoran Milanović optužio je u četvrtak premijera Andreja Plenkovića da krši ustav i terorizira državu nakon što je vlada u Hrvatski sabor uputila prijedlog odluke o sudjelovanju hrvatske vojske u u misiji Europske unije za vojnu pomoć za potporu Ukrajini.

Plenković mu je odgovorio nakon obilaska LNG terminala na Krku.

"Hrvatska je članica EU već devet i pol godina, EU je donijela zajedničku odluku da se osniva EU misija vojne pomoći i potpore Ukrajini. To je zajednička odluka svih.

Nije nikakva vježba, kratka obučna vježbica u kojoj će neki strani vojnici doći u Slunj ili će naši otići u stranu zemlju. To je misija koja će trajati nekoliko godina u kojoj hrvatska Vlada smatra da treba sudjelovati.

Vlada je pitala predsjednika RH je li suglasan, a on nam nije odgovorio pismom nego se oglasio nekakvim priopćenjem", odgovorio je Plenković na pitanje o obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj.

"Je li nam Kosovo saveznik, je li nam Afganistan saveznik u smislu članstva u NATO-u? Ne, ali sve su to misije u kojima je Hrvatska sudjelovala, sve su to misije koje su prošle kroz Sabor, a sada je na djelu bijeg od odgovornosti saborskih zastupnika i pojedinih stranaka o tome da se izjasne gdje su", kaže premijer.

Zoran Milanović Milanović oštro udario po Plenkoviću zbog obuke ukrajinske vojske: "Taj smiješni nasilnik maltretira svoju Vladu i Sabor"

Smatra da nema razloga za dvojbu oko ovog pitanja.

Andrej Plenković Plenković o obuci ukrajinskih vojnika: ''Prilika je to da se pokaže tko je tko i gdje stoji u međunarodnim odnosima''

"Ako političke stranke danas dvoje o tome onda imamo igru skrivača onih koji nemaju hrabrosti reći za što se zalažu", poručio je premijer.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju