Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan Hrvatskog sabora

Jandroković o 30. obljetnici raskida veza sa SFRJ-om: "Bili su to slavni dani, ali i dani koji su bili iznimno napeti i neizvjesni"

U Saboru je održana svečana sjednica povodom obilježavanja Dana Hrvatskog sabora i 30. obljetnice donošenja odluke o raskidu državnopravnih sveza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ-a.

Povodom obilježavanja Dana Hrvatskog sabora i 30. obljetnice donošenja odluke o raskidu državnopravnih sveza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ-a održana je svečana sjednica Hrvatskog sabora s početkom u 10 sati.

Pročitajte i ovo Plenković na TikToku "Je l' bilo ok?" VIDEO Pokazao par trikova, pokušao biti kul i šaljiv: Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati Gordan Jandroković O Turudiću i Milanoviću Jandroković o Turudiću i Milanoviću: "To je vrlo opasno. S takvim stvarima se ne igramo"

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković tim se povodom obratio sudionicima svečane sjednice. Svima je čestitao Dan Hrvatskog sabora i prisjetio se događanja otprije 30 godina.

"Bili su to slavni dani, ali i dani koji su bili iznimno napeti i neizvjesni, nije se znalo što će se događati dalje", rekao je Jandroković i prisjetio se svih onih koji su sudjelovali u stvaranju Hrvatske.

"Hrvatski sabor je središnje mjesto političkog života u RH, a i čuvar temeljnih vrijednosti i vrednota ustavnog poretka", kazao je Jandroković. 

"91. je izgledalo da su pred nama izazovi i nepremostivi problemi, međutim, zajedničkim djelovanjem svih političkih čimbenika i građana ostvarene su ideje o kojima je hrvatski narod sanjao stoljećima. Čini mi se da je onda bilo manje zle krvi, bilo je puno frustracija i tereta na leđima ljudi, no zajedno su se izborili za hrvatsku slobodu i demokraciju", rekao je.

"I danas budućnost izgleda neizvjesno, djeluje da će biti teža nego sadašnjost. Ugledajmo se na one ljude i ono vrijeme, tražimo više poštovanja, budimo takvi, ali tražimo rješenja koja će našu domovinu Hrvatsku učiniti boljom jer - svi smo mi Hrvatska", zaključio je Jandroković. 

Govor predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića pogledajte u videu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene