Marišćina (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Marišćina (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr

Predsjednik uprave Ekoplusa Miodrag Šarac, podnio je neopozivu ostavku iz osobnih razloga, a za a novog predsjednika Uprave Ekoplusa imenovan je Luka Traven, objavili su iz te tvrtke.


Kako stoji u objavi Ekoplusa, tvrtke koja upravlja Županijskim centrom za gospodarenje otpadom Marišćina, Šarčevu ostavku je jednoglasno prihvatila skupština te tvrtke.

Ostavka stupa na snagu 30. studenoga, a Traven, inače izvanredni profesor na Medicinskom fakultetu u Rijeci, na Katedri za zdravstvenu ekologiju, će dužnost preuzeti 1. prosinca. Šarac je predsjednikom Uprave imenovan u lipnju 2019., a u rujnu 2020. je ponovno je izabran na javnom natječaju.

Nakon što je podnio ostavku, izjavio je da u Marišćinu nije došao baviti se politikom te da je pogrešno što se politika počela baviti njime.

"Odlazim zadovoljan s onim što smo postigli u mom kratkom mandatu. Županijski centar za gospodarenje otpadom Marišćina danas u tehničkom smislu radi bolje nego ikad prije. Sustav zaprimanja i obrade otpada je uređeniji, proizvodni procesi su funkcionalniji, a uspjeli smo postići i ono što se činilo neizvedivim - zaustaviti neugodne mirise. Sve uvijek na kraju dođe na svoje, pa će, kad se prašina slegne, mnoge stvari biti jasnije", naveo je .

Uz posebnu zahvalu "svojim radnicima i kolegama koji su mi bili najveća podrška od prvog dana", Šarac je poručio da oni zaslužuju veliko poštovanje jer svoj posao, koji nije nimalo lak, niti lijep, obavljaju predano i najbolje što mogu.

Šarac je novom direktoru Ekoplusa zaželio puno uspjeha, dodavši da smatra da ima dobru podlogu za daljnji napredak.

U rujnu su neki od saborskih zastupnika stigli na Marišćinu. Pogledajte video.