Kristijan Pavić
Kristijan Pavić Foto: Goran Kovacic/Pixsell

Šef državne firme ACI Marine početkom ove godine kupio je privatni zrakoplov. Kaže da je završio sve potrebne edukacije, položio potrebne ispite te da zrakoplov koristi isključivo u rekreatine svrhe.


Predsjednik Uprave ACI-ja Kristijan Pavić odnedavno ima u posjedu privatni zrakoplov. Kaže da ima dozvolu za upravljanje te da ga koristi isključivo u rekreativne svrhe.

Vezani članci Cristiano Ronaldo (Foto: Instagram) Od iznosa će vam se zavrtjeti u glavi: Evo koliko Ronaldo plaća privatni avion kojim je stigao u Hrvatsku Slika nije dostupna NAČELNIK KOJEG JE MILANOVIĆEVA IZJAVA IZBACILA IZ TAKTA Nije birao riječi za šefa SDP-a

Riječ je 43 godine starom zrakoplovu Piper PA-28 kojeg je Pavić platio 262.500 kuna.

Pavić od 2020. ima dozvolu za upravljanje malim zrakoplovima, nakon što je završio sve potrebne edukacije i položio ispit za pilota, kako je u razgovoru s njim doznao Index. Svoj je zrakoplov kupio početkom ove godine i to dijelom kreditnim zaduživanjem, a dijelom vlastitim sredstvima od nesamostalnog rada.

Prima plaću od 24 tisuće kuna

U Pavićevoj imovinskoj kartici navodi se da prima bruto plaću od 37.631,54 kn, odnosno 24.362,07 kn, a od nekretnina posjeduje stan u Dubrovniku vrijedan 780.000 kn koji je u zajedničkom vlasništvu njega i supruge.

Također, od nekretnina se navode dva građevinska zemljišta u Župi dubrovačkoj koja su u vlasništvu njegove supruge, a od pokretnina ima Audi A3 iz 2014. koji je također upisan na njegovu suprugu. Tu je i štednja od 17.000 kn i 59.635 eura.

Brigadni general Michael Krizanec zapovjednik HRZ-a - 6 VIDEO Zapovjednik preuzeo odgovornost za probijanje zvučnog zida: "Došlo je do propusta"

Venecija - 4 Dubrovnik ili Venecija? Dnevnik Nove TV usporedio je cijene parkinga, kave i turističkih atrakcija

Tko je ACI-jev šef uprave?

Kristijan Pavić član je HDZ-a, a na čelnom mjestu ACI-ja nalazi se od 2016. godine. Karijerom je mahom vezan za more i za nautiku. Nakon što je u Dubrovniku završio Pomorski fakultet radio je na kruzeru kompanije Carnival Cruise Line kao glavni časnik za elektroniku. Nakon toga obnašao je dužnost ravnatelja Županijske Lučke uprave Dubrovnik, a zatim je postao ravnateljem Lučke uprave Dubrovnik.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju