Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Položio i ispit za pilota

Šef državne firme kupio avion: "Koristim ga isključivo u rekreativne svrhe"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef državne firme ACI Marine početkom ove godine kupio je privatni zrakoplov. Kaže da je završio sve potrebne edukacije, položio potrebne ispite te da zrakoplov koristi isključivo u rekreatine svrhe.

Predsjednik Uprave ACI-ja Kristijan Pavić odnedavno ima u posjedu privatni zrakoplov. Kaže da ima dozvolu za upravljanje te da ga koristi isključivo u rekreativne svrhe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prodaja do prodaje U SJENI POLITIČKE KRIZE Vlada, jednoglasno i složno, rasprodaje državnu imovinu! Slika nije dostupna Otpor prodaji VLADA NA UDARU Veliko ogorčenje zbog odluke o strateškim tvrtkama, čak i iz redova vladajućih

Riječ je 43 godine starom zrakoplovu Piper PA-28 kojeg je Pavić platio 262.500 kuna.

Pavić od 2020. ima dozvolu za upravljanje malim zrakoplovima, nakon što je završio sve potrebne edukacije i položio ispit za pilota, kako je u razgovoru s njim doznao Index. Svoj je zrakoplov kupio početkom ove godine i to dijelom kreditnim zaduživanjem, a dijelom vlastitim sredstvima od nesamostalnog rada.

Prima plaću od 24 tisuće kuna

U Pavićevoj imovinskoj kartici navodi se da prima bruto plaću od 37.631,54 kn, odnosno 24.362,07 kn, a od nekretnina posjeduje stan u Dubrovniku vrijedan 780.000 kn koji je u zajedničkom vlasništvu njega i supruge.

Također, od nekretnina se navode dva građevinska zemljišta u Župi dubrovačkoj koja su u vlasništvu njegove supruge, a od pokretnina ima Audi A3 iz 2014. koji je također upisan na njegovu suprugu. Tu je i štednja od 17.000 kn i 59.635 eura.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "digla se halabuka" VIDEO Zapovjednik preuzeo odgovornost za probijanje zvučnog zida: "Došlo je do propusta"

Pročitajte i ovo Venecija - 4 Dva turistička šampiona Dubrovnik ili Venecija? Dnevnik Nove TV usporedio je cijene parkinga, kave i turističkih atrakcija

Tko je ACI-jev šef uprave?

Kristijan Pavić član je HDZ-a, a na čelnom mjestu ACI-ja nalazi se od 2016. godine. Karijerom je mahom vezan za more i za nautiku. Nakon što je u Dubrovniku završio Pomorski fakultet radio je na kruzeru kompanije Carnival Cruise Line kao glavni časnik za elektroniku. Nakon toga obnašao je dužnost ravnatelja Županijske Lučke uprave Dubrovnik, a zatim je postao ravnateljem Lučke uprave Dubrovnik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene