Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcije na diplomatski skandal

Bernardić o šutnji predsjednice oko slučaja Mađarević: ''Trebala je poslati jasnu poruku. Od toga se moraš ograditi''

Davor Bernardić (Foto: Dnevnik.hr)
Davor Bernardić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Davor Bernardić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Na diplomatski skandal s prvom tajnicom hrvatskog Veleposlanstva u Berlinu - diplomatkinjom Elizabetom Mađarević – osvrnuo se predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

''Tu je stvar dosta jasna. Riječ je o gruboj povredi radne dužnosti, stavu koji je potpuno neprihvatljiv za ministarstvo, odnosno za državnu službu i mislim da je jedino rješenje udaljenje sa službe'', rekao je Bernardić.

Upitan kako komentira to što se predsjednica još nije oglasila o tom slučaju, ističe da je to trebala.

''Budući da je i sama radila u diplomatskoj službi mislim da se i sama trebala osvrnuti i poslati jasnu poruku. Od toga se moraš ograditi. To je neprihvatljivo ponašanje koje nitko u Hrvatskoj, pogotovo ako obnaša visoku dužnost, ne bi smio tolerirati'', rekao je Bernardić.

Pročitajte i ovo Objava Elizabete Mađarević na Facebooku (Foto: screenshot Facebook) Slučaj Mađarević MVEP: ''Diplomati su svjesni da što god rade tijekom mandata pa i privatno, može imati veze s poslom''

Smatra da je trenutačni uteg predsjednici u predsjedničkim izborima ''najkorumpiranija Vlada koju Hrvatska ima od stoljeća sedmog''.

''Svjedoci ste da Sabor ne izražava volju građana, da su mnogi zastupnici izdali svoje birače, da je politička korupcija postala pravilo u Hrvatskom saboru i da ona drži na razini i ovu Vladi'', rekao je.

Smatra da ugled funkciji predsjednika države može dati Zoran Milanović: ''Mislim da će građani Hrvatske pametno i mudro izabrati čovjeka koji može vratiti ugled i dostojanstvo funkciji predsjednika. To je Zoran Milanović''.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene