Predsjednik SDP-a Davor Bernardić komentirao je imenovanje sestre ministra financija u HANFA-i.

Galerija


Bernardić je ocijenio da je izbor sestre ministra financija Zdravka Marića na mjesto direktorice sektora za superviziju osiguranja, leasinga i factoringa u HANFA-i "još jedna besramna nepotistička afera u režiji HDZ-a".

Vezani članci Zdravko Marić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Ministar financija Zdravko Marić prelazi u Adris Grupu? Ministar financija Zdravko Marić (Foto: PIXSELL/Vjeran Žganec Rogulja) Marić: "Jamstva za nedovršene brodove ići će iz proračuna, ali to neće ugroziti javne financije"

Ljiljana Orlovac, sestra ministra financija Zdravka Marića, imenovana je novom direktoricom Sektora za superviziju osiguranja u HANFA-i.

"Sestra ministra financija izabrana je na mjesto direktorice sektora u HANFA-i i, pazi čuda, nadgleda Agrokor gdje je ministar Marić, pazi čuda, u sukobu interesa. Očekujem da seka braci napiše pozitivno izvješće vezano uz Agrokor", cinično je komentirao Bernardić.

Dodao je da ne očekuje da premijer Andrej Plenković smijeni Marića jer bi morao i sam otići "zato što je pola svoje rodbine zaposlio u dubrovačkoj Zračnoj luci".

Još očekujem da će zbog afere avioni i afere Marić opet narasti rejting HDZ-a, kaže Bernardić.

Na zahtjeve oporbe da odstupi zbog imenovanja sestre, reagirao je ministar Marić. ''Prije svega, njena profesionalna karijera, njene kompetencije govore same za sebe. Kao ni ja, nije članica nikakve političke stranke, i ona je čista profesionalka, radi svoj posao. Rade se određene vrste insinuacija ili spekulacija, što koji djelokrug obuhvaća. Dakle ponavljam još jednom, radi se prije svega o sektoru osiguranja'', kazao je ministar financija Zdravko Marić. (Hina)

Trump ruši Krstičevićev san o nabavi aviona, ministar tvrdi: ''Nismo dobili nikakvu službenu obavijest''

3 razloga zašto je ovo jedan od najboljih poslodavaca u Hrvatskoj