Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prerani odlazak

Premijer, predsjednik Sabora i ministrica kulture izrazili sućut povodom smrti Ive Gregurevića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njegova strast prema glumi, iskrena ljubav prema profesiji i nezainteresiranost za sve popratne pojave slave, kao i autoironična duhovitost, toga su sjajnog čovjeka velikoga srca učinile doista iznimnom osobnošću hrvatske filmske i kazališne umjetnosti, napisao je premijer Plenković u pismu sućuti.

Premijer Andrej Plenković u povodu smrti glumca Ive Gregurevića u pismu objavljenom na stranicama Vlade izrazio je sućut. 

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Zašto to čine? Jandroković otkrio zašto se vrijeđa HDZ-ovce: "Nazivaju nas bandom, bagrom, gangsterima, kvislinzima…" Predsjednik Sabora Gordan Jandroković Izlazi na izbore Jandroković otkrio tko će biti predsjednik ako Milanović podnese ostavku: Tvrdi da on neće

Pismo sućuti prenosimo u cijelosti: 

"S velikom žalošću primio sam vijest o preranoj i iznenadnoj smrti jednog od najvećih hrvatskih glumaca, nezaboravnog Ive Gregurevića.

Vrhunski umjetnik koji je sve svoje uloge, od onih najpopularnijih - Netjaka, Čaruge, Kapulice, oca obitelji Kosmički, do mnogih drugih, jednako legendarnih, u tridesetak kazališnih predstava, devetnaest televizijskih serija i čak devedeset filmova, odigrao kao da su pisane samo za njega.

Njegova strast prema glumi, iskrena ljubav prema profesiji i nezainteresiranost za sve popratne pojave slave, kao i autoironična duhovitost, toga su sjajnog čovjeka velikoga srca iz Donje Mahale kod Orašja, učinile jedinstvenom i nenadmašnom, doista iznimnom osobnošću hrvatske filmske i kazališne umjetnosti.

U ime hrvatske Vlade i svoje osobno, izražavam iskrenu i duboku sućut."

Izraze sućuti uputili i predsjednik Sabora i ministrica kulture

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek uputili su u četvrtak izraze sućuti obitelji preminuloga istaknutog hrvatskog dramskog umjetnika Ive Gregurevića.

"Poštovana obitelji, s velikim sam žaljenjem primio vijest o preranom odlasku velikana hrvatskoga glumišta, gospodina Ive Gregurevića. Zauvijek ćemo ga pamtiti po njegovim maestralno odigranim, upečatljivim ulogama, kojima se upisao u povijest kao istinska hrvatska glumačka legenda.

Za svoje brojne, jedinstvene i neponovljive filmske uloge okrunjen je mnogim priznanjima te najprestižnijom nagradom Vladimir Nazor. Gospodin Gregurević svima nama ostat će u trajnom sjećanju svojom ljudskom i glumačkom veličinom i vrsnošću kojom je plijenio u gotovo stotinu hrvatskih filmova, kao i u najpoznatijim televizijskim serijama te kazališnim predstavama", poručio je Jandroković.

Obuljen Koržinek izrazila je sućut rekavši kako je Gregurevićeva smrt veliki gubitak za cijelo hrvatsko glumište i kulturu.

"Vijest je zatekla cijelu umjetničku i kulturnu javnost i sve Hrvate koji su ga voljeli i poštivali. Mogao je još puno dati hrvatskom filmu i kazalištu, a sigurno će ga svatko zapamtiti po nekoj od uloga koja mu je bila posebno bliska", kazala je ministrica kulture.

Gregurević je iznenada umro u srijedu navečer u 67. godini života u Zagrebu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene