Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska pomaže

Jandroković primio djecu iz Ukrajine: ''Izdržite, vratit će se sloboda i mir''

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković primio djecu iz Ukrajine
Predsjednik Sabora Gordan Jandroković primio djecu iz Ukrajine Foto: Hrvatski sabor/DNEVNIK.hr
Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je u petak skupinu djece iz Ukrajine koja borave u Hrvatskoj u sklopu projekta međunarodne suradnje Hrvatske i Ukrajine „Sigurniji zajedno“, priopćeno je iz Sabora.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković primio je tridesetoro djece iz različitih krajeva Ukrajine koji su u Hrvatskoj u organizaciji udruge ''Hrvatska pomaže'' u suradnji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova.

Pročitajte i ovo Volodimir Zelenski Danas je 365. dan rata EU usvojio novi paket sankcija protiv Rusije. Zelenski se obratio javnosti te poslao snažnu poruku

Jandroković im je iskazao dobrodošlicu i uputio izraze podrške i solidarnosti. Naglasio je kako Ukrajina u hrvatskom narodu ima iskrenog prijatelja koji dobro razumije i podupire ukrajinski narod jer smo i sami prošli rat i agresiju. Poručio je djeci da smognu snage i izdrže ove teške trenutke jer će se i u njihovu domovinu vratiti sloboda i mir.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna без причин Najveći užas čovječanstva: Koji je dovoljno dobar razlog Putinova napada na Ukrajinu?

Susretu s ukrajinskom djecom nazočila je i predsjednica udruge ''Hrvatska pomaže'' Đurđa Adlešič koja je prošle godine organizirala prve dolaske ukrajinske djece u Hrvatsku te ukrajinski veleposlanik u Hrvatskoj Vasilj Kirilič, navodi se u priopćenju.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene