Svaki dan bar jedan mostovac iznervira predsjednika Sabora Gordana Janadrokovića, koji im brzopotezno dijeli opomene. Međutim, danas je nakon verbalne prepirke s Nikolom Grmojom otišao korak dalje pozvavši saborsku stražu da ga izvede iz dvorane.

Galerija


Mostov Nikola Grmoja tražio je od predsjednika Sabora stanku od pola sata zbog prosvjeda edukacijskih rehabilitatora.

Vezani članci Milorad Pupovac i Boris Milošević (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Burno u Saboru: Zekanović žestoko izvrijeđao koaliciju i Pupovca, on ga nazvao Srboljubom! Nikola Grmoja i Gordan Jandroković (Foto: Pixell) Grmoja iživcirao predsjednika Sabora i zaradio opomenu: "Prestanite se derati na mene!"; "Ne, prestanite se Vi derati!"

"Tražim stanku kako bismo se konzultirali o tim događanjima. Zamoljen sam da upozorim kako su ti ljudi izgubili dva dodatka na plaću", poručio je Grmoja, no odmah ga je prekinuo predsjednik Sabora, koji mu je isključio mikrofon i dao opomenu.

"Isključili ste mi mikrofon", pobunio se Grmoja, no Jandroković mu je odgovorio da je u 13 sati predviđeno vrijeme za slobodan govor.

"Ali sad je prosvjed tih ljudi. Vas nije briga za te ljude", nije odustajao Grmoja.

''Vjetrojatno me je briga više nego vas, ali ne glumatam kao što glumatate vi ovdje", odgovorio mu je Jandroković pa Grmoji dao i drugu opomenu te mu zabranio govoriti.

No ni to nije smirilo mostova zastupnika koji je nastavio govoriti i nije htio sjesti.

"Dobivate opomenu s oduzimanjem riječi. Molim vas, sjednite," rekao mu je Jandroković.

"Neću sjesti!" nije se dao Grmoja, nakon čega se predsjednik Sabora odlučio na drastičan potez pozvavši saborsku stražu. 

"Molim stražu da izvede kolegu Grmoju van", kazao je Jandroković i odredio stanku.

Grmoja je u pratnji saborskih stražara mirno sam napustio dvoranu.

Svi se još sjećaju kako je straža iz dvorane iznosila zastupnike Živog zida Ivana Pernara i Ivana Vilibora Sinčića.