Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sunčana elektrana Kozjak

Josipović pustio u rad jednu od najvećih fotoelektrana u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Puštena je u rad jedna od najvećih fotoelektrana u Hrvatskoj čija je izgradnja započela u studenom prošle godine.

Predsjednik Ivo Josipović pustio je u rad Sunčanu elektranu Kozjak na južnoj strani krova CEMEX-ove hale sirovine u rudniku Sveti Juraj u Kaštel Sućurcu.

Pročitajte i ovo Prometne nesreće političara - 1 Političari i odgovornost Prometne nesreće dužnosnika nisu rijetkost, neki su napuhali i dosta promila: "Gledajte, nije to baš lijepo, ali i ja sam samo čovjek" Slika nije dostupna Obavljen je i alkotest Vlasnik kafića u čiju se terasu zabio Josipović: "Šteta je 4000 eura, a najviše mi je žao studentica"

Predsjednik Ivo Josipović raspisao izbore za Europski parlament za 25. svibnja

Izgradnja jedne od najvećih fotoelektrana u Hrvatskoj započeta je u studenom prošle godine, a ukupna investicija iznosila je više od 5 milijuna kuna. Proizvodit će oko 460 Mega wat sati električne energije na godinu, što je dovoljno za potrebe 150 kućanstava.

'Danas je spomenuto da je evo u prva dva tjedna probnog rada je već ekvivalentno nekih 36 tisuća kilometara što bi jedno auto prošlo isto ej ekvivalent električne energije proizvedene tu.', rekao je predsjednik uprave Cemexa, Trpimir Renić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene