Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritike i zbog borbenih zrakoplova

Milanović opet odgovara Plenkoviću: ''On je krkao bozu i gusti sa šlagom, a ja sam pio pivo i viski. I kremšnite je krkao''

Predsjednik Republike Zoran Milanović posjećuje Zabok i Čakovec. Iz Zaboka se ponovno žestoko obrušio na premijera Andreja Plenkovića nakon što je iz Vlade stiglo priopćenje koje analizira program Zlate Đurđević. Kritizirao je i nabavu borbenih zrakoplova.

Predsjednik Zoran Milanović obišao je Zabok, a u popodnevnim satima stići će u Čakovec.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović razgledao Rafale - 3 novi hrvatski ponos FOTO Zoran Milanović popeo se na jedan Rafale i pomno ga razgledao Peđa Grbin POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Grbin o pregovorima s Domovinskim pokretom i Milanoviću: "Ja mu na tome zahvaljujem"

Ni danas Milanović nije zaobišao temu izbora Zlate Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda. Iz Zaboka je komentirao priopćenje kojim se o Zlati Đurđević oglasila Vlada. Kaže da se Vlada upliće u proces u kojemu joj nema mjesta.

''Ja sam sam, a oni su rulja. Nitko me ne brani, nemam instrumente za to. Prvo se Vlada uplela u proces u kojem Vlada nema mjesta. Ajmo sada o tome koliko su si truda dali i kolika je to panika. To je pristup boksača koji počne lamatati rukama. Kao dijete sam mislio da je to način pobjede. Dakle, ti ideš secirati program. Ovdje imamo pokušaj difamacije temeljem delikta mišljenja i analitičkog uma. E, pa, nisu svi na razini kritičkog uma Šeksa i predsjedništva HDZ-a. Postoje ljudi koji misle, čitaju i analiziraju'', rekao je Milanović.

''Gospodo, sretan Dan bezbednosti, 13. maja. Setio sam se. Svi koji ste nekad bili jedno, a sad ste drugo'', poručio je predsjednik.

Nasilnik bez mišića

Komentirao je i izjavu predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića koji je kazao da će sigurno biti i trećeg javnog poziva za predsjednika Vrhovnog suda.

''Tko je on da to može reći? On može nekažnjeno počiniti i kazneno djelo, ali tko je on da kaže to? Je l’ on to raspiruje? On je jedan nametnuti stranački dodvorica koji pokušava glumiti, ali je u stvari jedan nasilnik bez mišića, jedan obični nasilnik'', rekao je Milanović.

Na pitanje je li on prodavač boza, kako je rekao Andrej Plenković, Milanović odgovara: ''On je krkao bozu i gusti sa šlagom, a ja sam pio pivo i viski. I kremšnite je krkao.''

Kritike i na račun borbenih zrakoplova

Kritizirao je Vladu i zbog nabave borbenih zrakoplova.

''Šest mjeseci ima da je Povjerenstvo donijelo preporuke. Šest mjeseci Plenkoviću i Šeksu treba da donesu odluku između dvije opcije. Gdje se donosi ta odluka? Šutio sam nekoliko mjeseci. U veljači su neki saborski zastupnici, ne iz SDP-a, rekli da se donese odluka i da imaju njihovu potporu. Još uvijek ništa. Zašto? Lokalni izbori? Kakva je to razina neodgovornosti? Kakvo je to guranje pod tepih? Gdje je to naučio premijer Plenković? Sramota. Hrvatske bolnice rasturaju skandali, sramota!'' poručio je.

Na pitanje bi li podržao sazivanje sjednice Vijeća za obranu, Milanović kaže da on protiv toga nema ništa.

''Ja bih se kao premijer u njegovoj situaciji osjećao nelagodno da takvu odluku donosim sam s nekoliko pajdaša u HDZ-u ili pitam nekog u Bruxellesu. Ako ne želi preuzeti tu odgovornost, ja ću zauzeti defenzivni stav. Stvaraju probleme nove, ne rješavaju ih, a stare nisu u stanju riješiti'', kaže.

Oštro je govorio i o dugu veledrogerijama. ''Meni se nije dogodio taj dug. Pogledajte s kolikim sam dugom otišao s mjesta premijera, a kakav me dočekao'', kaže.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene