Predsjedni Zoran Milanović sa statičarima volonterima
Predsjedni Zoran Milanović sa statičarima volonterima Foto: DNEVNIK.hr

Predsjednik Zoran Milanović istaknuo je kako je važno da se potresom pogođen Zagreb "obnovi na kvalitetan način, uz poštivanje preporuka struke".


Predsjednik Republike Zoran Milanović sastao se s predstavnicima Hrvatske komore inženjera i predstavnicima volontera statičara koji su se u velikom broju organizirali i angažirali u pružanju pomoći nakon nedavnog potresa u Zagrebu. Predsjednik Milanović zahvalio im je na nesebičnom angažmanu i trudu, a oni su mu iznijeli svoje viđenje situacije u Zagrebu nakon potresa te ukazali na važnost uvažavanja mišljenja i stavova struke u predstojećoj sanaciji oštećenih objekata.

Vezani članci Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba Tomašević o prvoj godini mandata: "Osjećam se kao uspješan gradonačelnik" Ivana Pezo Moskaljov Svečani prijem na Pantovčaku: Predsjednik uručio odlikovanja

"Sanacija štete od potresa posao je koji mora provoditi prije svega Vlada, odnosno država. Važno je da se Zagreb obnovi na kvalitetan način, uz poštivanje preporuka struke, te da kao država iz ove prirodne nepogode izvučemo pouku i donesemo kvalitetne zakonske propise koji će u budućnosti minimalizirati štete u slučaju novih sličnih prirodnih nepogoda", rekao je predsjednik Milanović.

Predstavnici Hrvatske komore inženjera i volontera statičara predstavili su Predsjedniku svoje primjedbe na zakon o sanaciji štete, upozoravajući kako bi zakonodavac morao više slušati mišljenja i preporuke struke koju oni predstavljaju. Isto tako, založili su se za osnivanje stručne interventne službe na državnoj razini koja bi mogla brzo i efikasno reagirati i koordinirati u slučajevima elementarnih nepogoda jer, kako su naglasili, hitna pomoć u slučaju potresa ne može se temeljiti na volontiranju i entuzijazmu građana.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju