Na Braču u Supetru bio je obračun oko vatrogasnog doma i nogometnog kluba Jadran. S jedne strane gradska uprava, gradonačelnica i vatrogasaci koji smatraju da imaju pravo na dom i klub, a s druge strane privatizirana hotelska kuća "Supetrus hoteli" koji smatraju da su dom i prostor kluba njihovi.


Zaštitari su se utaborili u Supetru ispred vatrogasnog doma, zajedno s vatrogascima. "Mirno je, ali nitko ne popušta", izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Sofija Preljvukić.

Naime, promijenile su se brave. S jedne strane su zaštitari sklonili vatrogasne brave, a onda su vatrogasci pod čitavim kordonom mještana ponovno stavili svoje brave. "Neuobičajena situacija. Bilo je naguravanja i gotovo je došlo do fizičkog sukoba", rekla je Preljvukić.

Nađan Šerić, predsjednik NK Jadran Supetar priznaje da je bilo dramatično. "Prijetilo je eskalacijom, ali zahvaljujući razumu svih prisutnih na kraju je prošlo zadovoljavajuće", rekao je Šerić.

Nađan Šerić, predsjednik NK Jadran Supetar Nađan Šerić, predsjednik NK Jadran Supetar, i Sofija Preljvukić (Foto: DNEVNIK.hr)

Hotelska kuća je postavila cijeli red zaštitara koji su od nedjelje držali vatrogasni dom, ali je narod dao podršku vatrogascima, klubu i gradu koji tvrdi da je njihova parcela.

Nestor Šufrič VIDEO Makljaža na ukrajinskoj TV: Usred emisije novinar i političar hrvali se na podu - "Grebeš poput djevojčice"

Obračun životinja Prekasno shvatili da su se namjerili na pogrešne suparnike, pogledajte posljedice

"Neću ulaziti u pravni meritum, ali mi se borimo za djecu, budućnost kluba. Mali smo, ali uskoro ćemo proslaviti 100 godina. Pokušali su nas ovršiti, ali smo pravomoćno dobili. Mi smo tu i nikud ne idemo", istaknuo je Šerić.

Preljvukić je rekla da je u utorak sjednica Gradskog vijeća Supetra i probat će naći pravni odgovor od svih mjerodavnih institucija. 

Više o obračunu na Braču pogledajte u priloženom videu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju