Zoran Milanović i Borut Pahor - 2
Zoran Milanović i Borut Pahor - 2 Foto: Instagram/Borut Pahor

Iz Ureda predsjednika u ponedjeljak poslijepodne objasnili su kako je Zoran Milanović proveo izbornu nedjelju.


Predsjednik Zoran Milanović jučerašnji izborni dan ipak nije proveo na brodu s kolegom iz susjedstva, slovenskim predsjednikom Borutom Pahorom.

Vezani članci Zoran Milanović i Andrej Plenković Plenković ni danas neće pred novinare, predsjednikove izjave komentirao HDZ: ''Titova garda i Partija ostale duboko u Milanoviću'' Zoran Milanović Milanović odgovorio Plenkoviću: ''Laž je riječ koju je on uveo u hrvatski politički vokabular. To je naš masovni komunikator, pitomac komunistički donio''

Priopćenje iz Ureda Predsjednika prenosimo u cijelosti:

"U medijima se pojavila neprovjerena informacija kako je predsjednik Republike Zoran Milanović izbornu nedjelju proveo na brodu u društvu slovenskog predsjednika Boruta Pahora. Ta informacija nije istinita.

Predsjednik Milanović u nedjelju je bio na Bledu, gdje se sastao i razgovarao s predsjednikom Pahorom uoči današnjeg summita Procesa Brdo-Brijuni.

Fotografija dvojice predsjednika na brodu, koju je na svom Instagram profilu objavio predsjednik Pahor autentična je, ali nije snimljena u nedjelju 16. svibnja nego – prošle godine početkom rujna. Fotografije je, dakle, stara šest mjeseci.

Činjenice su to koje uz malo provjere čine veliku razliku između istine i neprovjerene, zapravo fake vijesti", navodi se u priopćenju.