Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"imao je sinkopu"

Milanović otkrio detalj sa sastanka u Vladi: "Gledam i ne mogu vjerovati. Da se skinuo u tarzanice, manje bih bio iznenađen"

Zoran Milanović, predsjednik Republike, otkrio je da je na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost Gordan Jandroković radio nešto što je strogo zabranjeno.

Predsjednik Republike, Zoran Milanović, komentirao je uhićenje bivše ministrice Gabrijele Žalac, dodajući da očekuje uskoro optužnicu. "Bitno je da ne traje vječno. Gospođa je Plenkovićev mladi kadar, zeleni po iskustvu, a po moralu tamnijih boja", rekao je Milanović nakon svečanosti otvaranja natjecanja hrvatskih vojnika u vojarni na Tuškancu. 

"Sorry, to nije prvi put, to je bog te pitaj koji put", nastavio je Milanović o mladom Plenkovićevu kadru. "Nije lako upravljati ogromnim sustavom jer nikad ne znaš tko ti može raditi iza leđa. A HDZ ima puno manju manjinu, puno tanju izbornu pobjedu, ali ima veću kontrolu i odgovornost za sustav od mene. Ja sam surađivao s partnerima, a oni rade što hoće", kaže Milanović.

Reagirao je i na komentare Plenkovića i Jandrokovića na sastanku Vijeća za nacionalnu sigurnost rekavši da je Jandroković, mimo dogovora da se ne koriste mobiteli na sastanku, u jednom trenutku to pravilo prekršio. 

"Nakon tri sata čovjek je izvadio mobitel i počeo tipkati po njemu. Onda je rekao da to nije znao. Imao je sinkopu četiri sata na sjednici, nije usta otvorio. A kad ih je otvorio, to je bilo za kavez. Toliko o tome tko je Robertu Hranju zabranio da govori, koji se na kraju jučer morao očitovati, naravno preko mene. I pristojno im napiše da lažu. Kome javnost vjeruje, Njonji ili admiralu", rekao je Milanović.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković PREPUCAVANJE NA VRHU Plenković o Milanovićevoj poruci s presice: "U mrtvom smo strahu, ne znamo kako ćemo zaspati." Komentirao i navode o opozivu

Potvrdio je da se samo Jandroković koristio mobitelom na sjednici u Vladi. "E, to ste trebali vidjeti. Čovjek je valjda imao sinkopu, tri sata nije otvorio usta. Onda smo ga vidjeli kako tipka na mobitel, i to na Vijeću za nacionalnu sigurnost. Već smo satima tamo sjedili. Gledam i ne mogu vjerovati. Da se skinuo u tarzanice, manje bih bio iznenađen. Svi znaju da se to ne radi, ali naš Gogić to ne zna. Pitao sam vidim li dobro da ovaj tipka na mobitel. Veli, da. Kažem premijeru da se predsjednik Sabora igra s mobitelom, a to je najstrože zabranjeno. I to je to", ispričao je Milanović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NAKON OBJAVE NA FACEBOOKU U Zagrebu osvanuli plakati s Jandrokovićem u kupaćim gaćicama: "Skidanje do kraja..."

Jandrokovića se dotakao još nekoliko puta. "Predsjednik Sabora, koji može nekome reći da je smeće, je u svojim kompleksaškim izljevima spreman na sve. I što sad? Moraš se nasmijati, reći Plenkoviću 'molim te obuzdaj ga, tu će se još skinuti u tarzanice, o lijanu objesit...'", rekao je Milanović. 

Ponovio je da ministar Banožić neće govoriti u vojarnama dok ne vrati brigadira Bručula. "Pustite letenje. Ali letjet ću kao vrhovni zapovjednik. Primit ću i ministra", komentirao je činjenicu da mu je Banožić uskratio korištenje vojnih resursa. 

Milanović je otkrio i da je 2015. godine, u vrijeme njegove Vlade, Hrvatska vojska triput otišla preko granice bez odluke ministra, na zahtjev Ureda predsjednice i zapovijed direktno Drage Lovrića. "Jednom u Bleiburg, i to s puškama, i dvaput helikopterima u Srebrenicu", rekao je Milanović, dodajući da se u slučaju Bugojno vojska nije maknula iz Hrvatske sve dok Hranj nije potpisao odluku. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene