Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Znat ćemo se zaštititi od novih napada'

Josipović odgovorio Anonymousima: Piratstvo je potrebno onemogućiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Josipović je na svojoj Facebook stranici odgovorio Anonymousima koji su mu hakirali stranica.

Nakon što je predsjednik Ivo Josipović stao u obranu ACTA-e, hakeri iz Anonymousa sinoć su hakirali internetsku stranicu predsjednik.hr. Najavili su i nove napade uz riječi Ivo Josipovic you should expect us!!!

Pročitajte i ovo Rusiji je teško povjerovati da je Islamska država odgovorna za teroristički napad Napad u Moskvi Rusiji je teško povjerovati u krivnju Islamske države: "Zapad se požurio pripisati im odgovornost" Pomahnitali medvjed u Slovačkoj, ilustracija Harao ulicama grada Slovačke vlasti podigle dronove kako bi ubile pomahnitalog medvjeda: Ozlijedio je 10-godišnju djevojčicu i još četvero ljudi

Josipović je o ACTI govorio i danas na svojoj Facebook stranici.

'Intelektualno vlasništvo potrebno je štititi kako bi znanstvenicima, umjetnicima, izumiteljima i drugim kreativcima osigurali egzistenciju i prostor za rad. Internet mora ostati slobodna platforma za komunikaciju, daljnji razvoj kreativnosti, ekonomije, društva, demokracije i razmjenu mišljenja. Piratstvo, a osobito ono u komercijalne svrhe, potrebno je onemogućiti. Tako štitimo kreativnost i potičemo razvoj gospodarstva', napisao je Josipović na svom profilu.

Ured predsjednika: Poduzimamo potreben korake

Iz Ureda predsjednika potvrđeno je da je jučer oko 22.40 sati počeo je DDOS napad na Internet stranice Ureda predsjednika RH zbog čega je stranica bila nedostupna neko vrijeme. Stanje se stabiliziralo oko 1 sat iza ponoći.

Takvi napadi su očekivani i teško se mogu spriječiti. Upravo zbog toga se sustavi projektiraju tako da se u tim napadima pretrpi najmanja šteta. U ovom slučaju šteta se sastojala u tome što je stranica bila nedostupna oko sat vremena', stoji u priopćenju.

Dodaje se kako će Ured predsjednika poduzimati potrebne korake kako bi Internet stranica bila dostupna te zaštićena od najavljenih napada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene