Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Država mora funkcionirati

Josipović: Vlada mora ograničiti sukobe u SDP-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Pozvao bih Vladu i one koji u njoj sudjeluju, da na neki način ograniče sukobe, da ne prelijevaju i da se ne preliju iz stranke u državu, jer država mora funkcionirati normalno', poručio je Josipović.

Predsjednik Ivo Josipović nije danas u Splitu želio komentirati sukobe u SDP-u vezano za situaciju u stranci i sukobu premijera Zorana Milanovića i Slavka Linića, ali je pozvao Vladu i one koji u njoj sudjeluju, da ograniče sukobe, da se ne preliju iz stranke u državu.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

'Nikada ne želim komentirati stranačke stvari, ali bi zato pozvao Vladu i one koji u njoj sudjeluju, da na neki način ograniče sukobe, da ne prelijevaju i da se ne preliju iz stranke u državu, jer država mora funkcionirati normalno, neovisno o tome što se u svakoj od stranaka događa', kazao je Josipović novinarima prilikom svečanog obilježavanja Dana splitskog Sveučilišta i 40. obljetnice utemeljenja toga Sveučilišta.

Upitan misli li da je Vlada RH stabilna, predsjednik Josipović je izjavio da je jedina mjera stabilnosti potpora koju imaju u parlamentu.

Na slijedećim predsjedničkim izborima Josipović očekuje podršku mnogih stranaka, pa tako i SDP-a.

Josipović: 'Hrvatska može imati novo značenje na mapi Europe pa i svijeta'

Dodao je kako smatra da građanke i građani dobro dijele stranačku scenu od one na kojoj djeluje predsjednik Republike.

'Ja sam četiri i pol godine nastupao kao osoba koja nije stranački fokusirana. Surađivao sam, na kraju krajeva s dvije Vlade', odgovorio je Josipović na novinarsko pitanje hoće li mu na idućih predsjedničkim izborima biti uteg ovakva politička situacija.

Josipović nije želio komentirati ni mogućnost prijevremenih parlamentarnih izbora.

Svojim protukandidatima na predsjedničkim izborima poručio da su 'dobro došli', i da se 'veseli natjecanju', te 'namjerava pobijediti'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene