Predsjednik RH dr. Ivo Josipović danas primio pripadnike Oružanih snaga koji su stekli titulu doktora znanosti.


Uoči obilježavanja Dana Oružanih snaga RH i i Hrvatske kopnene vojske predsjednik Ivo Josipović primio je danas pripadnike Oružanih snaga koji imaju stručnu spremu doktora znanosti, poručivši im da bez znanja, koje je u današnjem društvu komparativna prednost, nema napretka i budućnosti.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Pijani sukob: U masovnoj tučnjavi u Benkovcu sudjelovali i vojnici, oglasio se MORH Slika nije dostupna Prisegnuo deseti naraštaj kadeta Oružanih snaga Republike Hrvatske

Isto vrijedi za Oružane snage koje ne mogu dobro funkcionirati ako njihovo djelovanje nije utemeljeno na najvišoj stručnosti i znanju, a naravno i na domobljublju te poštivanju zapovjednog lanca, rekao je Josipović, vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH.

Okupljenim časnicima i časnicama doktorima znanosti, poručio je da je ponosan što su postigli najviše što se može u formalnom znanstvenom stupnju, te da je i njihov rad isto na najvišoj razini.

>> Održan završni prikaz vojne vježbe 'Štit 13'

Od vas očekujemo da svojom stručnoću, znanjem, zalaganjem i rezultatima budete primjer drugima, da budete oni koji vode Oružane snage u smislu napretka, daljnjeg razvijanja i uspjeha, istaknuo je Josipović. Nadam se da ćete u budućem radu ostvarivati najviše rezultate i siguran sam da će sustav prepoznati vaš doprinos Oružanim snagama i Hrvatskoj, dodao je.

Načelnik Glavnog stožera OS RH general pukovnik Drago Lovrić rekao je kako pripadnici Oružanih snaga svakodnevno ulažu napore u izgradnji znanja. Znamo da se suvremene vojne operacije provode djelovanjem na intelektualnu snagu protivnika, a to se može samo ako posjedujete znanja i potrebne sposobnosti, pa svi pripadnici Oružanih snaga u ovim doktorima znanosti vide primjer kako treba izgrađivati, učiti i raditi, ustvrdio je.

Ponosni smo da od oko 3600 časnika u Oružanih snagama imamo 36 časnika doktora znanosti i 165 časnika magistra znanosti, istaknuo je Lovrić.

Uz predsjednika Josipovića i dvadesetak pripadnika Oružanih snaga - doktora znanosti, na prijemu su bili, među ostalima, ministar obrane Ante Kotromanović, predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Zvonko Kusić i rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook