Predsjednik RH dr. Ivo Josipović danas primio pripadnike Oružanih snaga koji su stekli titulu doktora znanosti.


Uoči obilježavanja Dana Oružanih snaga RH i i Hrvatske kopnene vojske predsjednik Ivo Josipović primio je danas pripadnike Oružanih snaga koji imaju stručnu spremu doktora znanosti, poručivši im da bez znanja, koje je u današnjem društvu komparativna prednost, nema napretka i budućnosti.

Vezani članci Slika nije dostupna Josipović video linkom čestitao Novu godinu vojnicima u misijama Slika nije dostupna Dvojica vojnika zbog smrtonosnog virusa vraćena u Hrvatsku!

Isto vrijedi za Oružane snage koje ne mogu dobro funkcionirati ako njihovo djelovanje nije utemeljeno na najvišoj stručnosti i znanju, a naravno i na domobljublju te poštivanju zapovjednog lanca, rekao je Josipović, vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH.

Okupljenim časnicima i časnicama doktorima znanosti, poručio je da je ponosan što su postigli najviše što se može u formalnom znanstvenom stupnju, te da je i njihov rad isto na najvišoj razini.

>> Održan završni prikaz vojne vježbe 'Štit 13'

Od vas očekujemo da svojom stručnoću, znanjem, zalaganjem i rezultatima budete primjer drugima, da budete oni koji vode Oružane snage u smislu napretka, daljnjeg razvijanja i uspjeha, istaknuo je Josipović. Nadam se da ćete u budućem radu ostvarivati najviše rezultate i siguran sam da će sustav prepoznati vaš doprinos Oružanim snagama i Hrvatskoj, dodao je.

Načelnik Glavnog stožera OS RH general pukovnik Drago Lovrić rekao je kako pripadnici Oružanih snaga svakodnevno ulažu napore u izgradnji znanja. Znamo da se suvremene vojne operacije provode djelovanjem na intelektualnu snagu protivnika, a to se može samo ako posjedujete znanja i potrebne sposobnosti, pa svi pripadnici Oružanih snaga u ovim doktorima znanosti vide primjer kako treba izgrađivati, učiti i raditi, ustvrdio je.

Ponosni smo da od oko 3600 časnika u Oružanih snagama imamo 36 časnika doktora znanosti i 165 časnika magistra znanosti, istaknuo je Lovrić.

Uz predsjednika Josipovića i dvadesetak pripadnika Oružanih snaga - doktora znanosti, na prijemu su bili, među ostalima, ministar obrane Ante Kotromanović, predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Zvonko Kusić i rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook