Obavijesti Pretražite Navigacija
Nova kriza?

Ivan Vrdoljak: "Mi za proračun koji ne donosi rješenje ne možemo i nećemo glasati"

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak osvrnuo se na nacrt prijedloga državnog proračuna za 2020. godinu, koji je u petak predstavljen koalicijskim partnerima.

Prema pisanju medija HNS-ovci su izašli vrlo nezadovoljni jer u planirani budžet Ministarstva znanosti i obrazovanja za iduću godinu nisu ukalkulirani zahtjevi učitelja.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u Lici POČELA KAMPANJA Pogledajte kako su premijera zaskočile obožavateljice: "Što znači AP? Ovoga se ne bih ni ja sjetio" Andrej Plenković Prijedlog proračuna Plenković u Saboru predstavio proračun za iduću godinu: ''Cilj je ostvariti socijalnu i zdravstvenu sigurnost''

"HNS već više tjedana nudi kontinuirano rješenje i poziva na dijalog, jer bez dijaloga sigurno nećemo naći rješenje. Ponudili smo nekoliko rješenja, čak i jedno privremeno, do rješenja cjelokupnog problema koeficijenata u javnom sektoru. Jučer je predstavljen nacrt proračuna i nacrt proračuna nije predvidio ništa od ponuđenih rješenja.

Naš stav je prilično jasan: očekujemo da se u sljedećih nekoliko dana nađu rješenja i onda u proračunu koji će doći pred Vladu se uvrsti i jedno od predloženih i ispregovaranih rješenja ili se traži odgoda proračuna sa sjednice sljedećeg tjedna. Mi za proračun koji ne donosi rješenje ne možemo i nećemo glasati", kazao je Ivan Vrdoljak, piše N1.

"Ovo je nacrt proračuna. Očekujemo brza rješenja. Očekujemo da se razgovara, da se pozove sindikate za stol, da se ponudi bilo koje od naših, ili drugih, rješenja koje će biti prihvaćeno i da se što prije fokus vrati na sadržaj reforme, na djecu koja zaslužuju imati dobre i motivirane profesore, a ne na štrajk koji je potpuno nepotreban", dodao je.

Na pitanje je li sljedeća sjedica Vlade krajnji rok za HNS, Vrdoljak je odgovorio: "Krajnji rok je usvajanje proračuna. To znači - ako na sjednici Vlade ne bude proračuna, onda nije. Krajnji rok je kada se postigne dogovor i u proračunu koji tada više nije nacrt bude uvršteno nešto od predloženih rješenja."

HNS-ovci su izašli vrlo nezadovoljni sa sastanka predstavnika vladajuće koalicije u petak, na kojem je ministar financija Zdravko Marić predstavio nacrt prijedloga državnog proračuna za 2020. godinu.  Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je posljednja događanja riječima da Vlada radi sve što je moguće u okviru realnog za sve, no ako netko misli kako može ucjenjivati HDZ, da se vara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene