Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"HNS ima jasan stav"

Vrdoljak o ostavci Martine Dalić: "Poštujem njezinu odluku"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak komentirao je ostavku potpredsjednice Vlade Martine Dalić koju je danas prihvatio premijer Andrej Plenković.

"U procesu restrukturiranja Agrokora ima radnji koje bacaju mrlju na sve dobro što je učinjeno za hrvatske radnike i hrvatske poduzetnike. Poštujem odluku potpredsjednice Vlade Martine Dalić da podnese ostavku i premijera da prihvati ostavku", kazao je  predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV Šok u Splitu zbog ostavke Tko je novi šef splitske policije? "Pamti ga se i kao glavnog ravnatelja policije s najkraćim stažem" Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano"

"Iako HNS nije operativno uključen u proces stabilizacije Agrokora niti je sudjelovao u izradi Zakona. HNS od prvog dana ima jasan stav: nama je u fokusu uspješnost nagodbe, a to znači spašavanje desetaka tisuća radnim mjesta u Belju, Vrbovcu, Dukati, Francku, Vindiji, Krašu... Pa i onih radnika koji i danas imamu radna mjesta u sustavu Agrokora, a njihova radna mjesta ovise o sudbini i opstanku Agrokora", rekao je Vrdoljak i dodao da im je to prioritet broj 1. i da se prema tom procesu treba pokazati odgovornost, prenosi N1.

"U tom smislu mi je važan sutrašnji sastanak vladajuće većine s povjerenikom za Agrokor gdje ćemo se baviti samo nagodbom, odnosno procesom o kojem ovise desetine tisuća radnih mjesta, cjelokupno hrvatsko gospodarstvo pa i nadolazeća turistička sezona", rekao je Vrdoljak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene