Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pomoć nakon potresa

Predsjednik Hrvatskog Crvenog križa otkrio koliko je novca prikupljeno za pomoć Banovini te poručio: "Taj ćemo novac isključivo distribuirati građanima"

Reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak javio se iz Petrinje gdje je razgovarao s izvršnim predsjednikom Crvenog križa Robertom Marktom.

Markt kaže da je Crveni križ od potresa do sad prikupio 44 milijuna kuna te robe u vrijednosti 35 milijuna kuna za donacije građanima. Ističe da su u zadnjim fazama pripreme aplikacije za provjeru kriterija tko ima pravo dobiti pomoć te će s isplatama krenuti uskoro.

Pročitajte i ovo Matea Ćorić Brunović i Damir Božek - 1 pomak s mrtve točke Četiri su godine od zagrebačkog potresa, a u kojoj je fazi obnova? "U prosincu sam dobio rješenje" Tomislav Tomašević o obnovi - 1 190 milijuna eura Tomašević pohvalio obnovu Zagreba pa kritizirao ministra: "Nadam se da će država što prije to učiniti"

Andriji Jarku Markt je ekskluzivno otkrio da je danas bio sastanak sa Međunarodnim Crvenim križem u Ženevi na kojem je dogovorena pomoć u financijama, opremi, ali i specijalnim timovima. Dodaje kako se na sastanku potvrdio ugled hrvatskog Crvenog križa te će u Hrvatsku doći međunarodni timovi koji će nuditi psihosocijalnu pomoć. "Mi ćemo učiti od njih i oni od nas", kazao je te istaknuo kako će prikupljeni novac od donacija isključivo distrubuirati građanima, a financiranje Crvenog križa je vezano za međunarodne izvore.

Pomoć potresom pogođenim područjima i dalje stiže. Prikuplja se u skladištu na zagrebačkom Velesajmu te prema potrebi distribuira dalje.

"Spremni smo za dolazeći period", kazao je te dodao: "Zabilježeno je 70.000 pojedinačnih uplata, javljaju se tvrtke... I dalje ćemo pomagati", zaključio je.

Reporter Nove TV, koji je postao sinonim za javljanja s mjesta događaja, Andrija Jarak, u utrci je za medijsku nagradu Zlatni studio u kategoriji Najbolji TV novinar/novinarka. Podržite ga svojim glasom, a kako to učiniti saznajte ovdje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene