Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umiješao se gradonačelnik

''Milan Bandić'' više nije Milan Bandić: Predsjedničkom kandidatu i redatelju oduzeto ime koje je promijenio u rujnu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednički kandidat i redatelj Dario Juričan, koji je promijenio ime u Milan Bandić, održao je konferenciju za medije. Na konferenciji je objavio da mu je oduzeto ime Milan Bandić nakon što se u postupak uključio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Redatelj Dario Juričan održao je u subotu konferenciju za novinare na kojoj je rekao da mu je oduzeto ime Milan Bandić.  "Došli smo vam reći da Milan Bandić uz pomoć ekipe mijenja moje ime. To nije nimalo šala. Kad se probudi, mijenja moje ime", rekao je Juričan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna otvoreno pismo Juričan upozorio na Bandićevo pogodovanje u najmu gradskih prostora: ''Pajde zarađuju na djeci s teškoćama'' Slika nije dostupna "Dva mutna Milana" Kad se sretnu dva Milana Bandića: Zagrebački gradonačelnik napokon upoznao samog sebe

Kazao je da je još u travnju tražio dopuštenje za promjenom imena iz Dario Juričan u Milan Bandić, što mu je u rujnu i odobreno. "2.10. su Bandićevi ljudi tražili obnovu postupka da se meni oduzme ime Milan Bandić. Pravnim trikom su prvo Bandiću dali svojstvo stranke, da sudjeluje u tom postupku i vraćen sam na sami početak", objasnio je Juričan.

"Meni ovo zapravo jako šteti. Meni gradonačelnik Bandić nanosi veliku štetu. Tužit ćemo ga u građanskoj tužbi. Očekujemo sudsku bitku s Bandićem jer se umiješao u ovaj proces. Izjavio je da neće poduzimati pravne korake, a u isto vrijeme je organizirao cijelu ekipu da se angažira u ovome", rekao je Dario Juričan.

''Ma kaj god!''

Njegova odvjetnica Ljiljana Maravic-Pirs ustvrdila da je nedopustivo da se intervenira u postupak promjene imena. "Gradonačelnik Milan Bandić nije stranka u tom postupku, ali njemu su to svojstvo priznali", pojasnila je.

Juričan je novinarima pustio i snimku na kojoj zagrebački gradonačelnik navodno govori o njemu. ''Ma kaj god! Fućka mi se. Neću s pikzibnerima gubiti vrijeme'', čuje se na snimci Milana Bandića.

Podsjetimo, Juričan je dobio sredinom rujna potvrdu Ministarstva uprave da smije promijeniti ime i s njime je krenuo u bitku za Pantovčak jer kaže da "želi korumpirati zemlju". Neki od njegovih slogana su ''Korupcija svima, a ne samo njima'', ''Što god vam ponude, ja nudim duplo'' i ''Korupcija: Sad il' nikad''. Točke predizbornog programa su, među ostalim, osnivanje Ministarstva korupcije, ukidanje USKOK-a te ustavna zaštita korupcije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene