Državno izborno povjerenstvo u petak je osudilo slanje SMS poruka neprimjerenog sadržaja nakon što su, s tim u vezi, zaprimili više prigovora građana.


Iz DIP-a u priopćenju navode da su zaprimili više prigovora građana o primljenim SMS porukama neprimjerenog sadržaja, bilo da se u porukama navode određene tvrdnje o predsjedničkom kandidatu/kandidatkinji koje su suprotne načelima opće i izborne etike, bilo da se birače nagovara na glasovanje za određenog kandidata/kandidatkinju.

Vezani članci Danijel Ferić Ferić se ne miri s porazom, najavio žalbu Ustavnom sudu: ''Pokazalo je da su izbori za župana u Istri kontaminirani'' Glasanje u Hrvatskoj, ilustracija - 2 DIP: Nova aplikacija za rezultate glasanja

Takav način obraćanja biračima u DIP-u su osudili jer se "slanjem takvih SMS poruka dovodi do njihova uznemiravanja, nedopušteno utječe na slobodu opredjeljenja birača na predstojećim ponovljenim izborima, a u određenim slučajevima predstavlja i povredu njihove privatnosti".

Građanima stižu neprimjerene poruke: Josipovićev stožer zbog njih prozvao HDZ!

DIP također zahtijeva da odmah prestane slanje SMS poruka navedenog sadržaja, te poduzima potrebne mjere kako bi se utvrdili njihovi pošiljatelji i onemogućilo daljnje uznemiravanje građana, navodi predsjednik DIP-a Branko Hrvatin. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook