Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zapalila svijeću za branitelje

Kolinda Grabar-Kitarović u Sisku: ''Spočitavaju mi suze za udovice i pjevanje s narodom. Kakvog li grijeha!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidatkinja za predsjednicu Republike Hrvatske i aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u sklopu izborne kampanje u ponedjeljak je posjetila Sisačko-moslavačku županiju.

Predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović u ponedjeljak je posjetila Sisačko-moslavačku županiju u sklopu izborne kampanje. Obilazak je završila u Sisku gdje je uz spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u Parku dr. Franje Tuđmana zapalila svijeću.

Program je završila skupom na kojem su se okupili članovi HDZ-a i građani koji joj daju potporu na predsjedničkim izborima.

"Spočitavaju mi se svakojaki gafovi. Emocije koje pokazujem jer sam ljudsko biće. Suze za udovice. Približavanje i pjevanje s narodom - kakvog li grijeha. Ili guranje u prvi red na NATO sastancima. Navijanje, crveno-bijeli kvadratići kojima se toliko ponosim'', rekla je Grabar-Kitarović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hvalila Škorinu pjesmu Grabar-Kitarović: "Već imam dogovore s nekim državama da Hrvati rade preko interneta i zarađuju 8000 eura"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna otkrivamo detalje Pitali ste se koji je to posao preko interneta za koji možete dobiti 8 tisuća eura? Imamo odgovore

''Kažu da sramotim Hrvatsku diljem svijeta jer se ponosim što sam iz Hrvatske, jer se ne klanjam većima već Hrvatsku držim ravnopravnom. Zemlja ne ovisi o broju stanovnika, nego srcu koje ima. Rugaju se tim mojim 'gafovima', a ne razumiju koji je njihov najveći gaf – otuđenost. Iz zagrebačkih salona ne može se upoznati Hrvatska pa ni Sisak", poručila je Grabar-Kitarović.

''Svi ste vi moja Hrvatska''

Na skupu u Sisku je Grabar-Kitarović ponovila da je, kada prije pet godina preuzela funkciju predsjednice države, Hrvatska bila na koljenima. ''Prionula sam na posao pruživši ruku svima. Neki su je prihvatili. Radili smo tih pet godina i danas mogu reći da Hrvatska uistinu jest bolja. Gospodarstvo je prodisalo, plaće rastu iako ne brzo kako bih htjela. Demografsko pitanje je pitanje opstanka sviju. Aktivno provodim decentralizaciju svakog dijela Hrvatske", rekla je Kolinda Grabar-Kitarović.

Kazala je da je često bila kritična, ali i da je pohvalila onda kada je to bilo potrebno, a građane je pozvala da izađu na izbore. "Nudim vam program umjesto doskočica i poskočica, rad umjesto zanemarivanja. Hvala vama mladi, umirovljenici, poduzetnici... Svi ste vi Hrvatska, svi ste vi moja Hrvatska", poručila je.

Bez detalja o razgovoru s Netanyahuom

Nakon skupa predsjednička je kandidatkinja novinarima pojasnila i najavu da će "otvoriti nova radna mjesta" na kojima će Hrvati zarađivati 8000 eura. ''Ja sam obećala da ću biti prva hrvatska gospodarska diplomatkinja. I to i radim. Svaki moj službeni posjet vani je praćen gospodarskim izaslavnstvom i imamo gospodarske forume. Razgovarala sam konkretno s Kinom, Izraelom, Indijom, pa i SAD-om, a kada je riječ o tom iznosu koji sam spominjala – to je prosječna plaća jednog IT inžinjera, a u gaming industriji je puno više od toga'', rekla je.

Kazala je da neće govoriti o detaljima razgovora s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom, s obzirom na to da nova izraelska vlada nije uspostavljena. ''Međutim, premijer Netanyahu i ja smo razgovarali o tome da bi talentirani, mladi ljudi iz Hrvatske odlazili na obuku u neke izraelske tvrtke i nakon toga mogli raditi iz Hrvatske Izraelu'', rekla je.

Na pitanje zvuči li takva najava nerealnom, Grabar-Kitarović odgovara: ''Zašto bi zvučalo nerealno? Toliko se plaća inženjere. Zato cijelo vrijeme govorim da se naše gospodarstvo prebaci s prevelike ovisnosti o turizmu na one industrije koje donose poslove dodane vrijednosti, a to je ICT tehnologija. Ne možete ni zamisliti kolike plaće dobivaju neki od tih ljudi'', poručila je Kolinda Grabar-Kitarović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene