Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobila izvještaj SOA-e

Predsjednica o aferi Hotmail ne želi komunicirati s premijerom telefonom: "Smatram da nije dovoljno zaštićen"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Sastanak s premijerom, nadam se, bit će u ponedjeljak, očekujem potvrdu termina", rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u Saboru nakon svečanosti u povodu 15. godišnjice rada Hrvatske zajednice županija.

Osvrnula se i na aferu Hotmail. "Zatražila sam detaljno izvješće SOA-e, dobila sam ga sinoć, a sad u moj ured dolazi i ravnatelj Markić." Predložit će i sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković (Foto: Pixell) Sastanak za sastankom Predsjedništvo i Opći sabor HDZ-a, susret s Predsjednicom, izbor novog ministra... Premijera Plenkovića čeka buran tjedan Slika nije dostupna Dan još nije dogovoren Dnevnik Nove TV doznaje: Predsjednica i premijer čuli su se i zakazali susret za idući tjedan

Zabrinuta je zbog tri razloga. Prvo, kaže, nagodba se mora provesti, ne želi da dođe do komplikacija jer o tome ovisi stabilnost koncerna Agrokor. "Drugo, treba vidjeti tko je znao za tu komunikaciju. Zašto skupina komunicira preko Hotmaila, čiji su serveri izvan države", pita Predsjednica. I treće, poručuje, činjenica je da sve drugo u državi stoji. 

"Ta je skupina pokazala veliku neozbiljnost prema nacionalnom problemu, prema tom načinu komunikacije, a koliko su ozbiljno radili, to je na njima. Nažalost, to baca sjenu na cijeli proces", rekla je.

Na novinarski upit o tome kolika je odgovornost premijera u svemu, odgovorila je: "Nismo se čuli telefonom jer sam bila izvan države. Nisam bila za razgovor telefonom jer mislim da ne bi bio dovoljno zaštićen, zato sam zatražila sastanak."

"Po meni, treba istražiti autentičnost sadržaja, a to rade određene institucije i nitko ne smije raditi pritisak na DORH. Naravno, svatko je od nas politički odgovoran za posao koji radi, a to ovisi i o stabilnosti unutar koalicije, njihovim razgovorima, a ja u ovom trenutku nemam dovoljno podataka da bih mogla komentirati detalje", poručila je. 

Komentirala je izjavu premijera Plenkovića o tome da bi svi koji su bili angažirani trebali vratiti novac. "Ja bih vratila novac. Ne bih htjela dovoditi u sumnju svoju poziciju da su moje namjere bile najbolje u pisanju zakona koji u konačnici jest donio stabilnost. Ja ne bih htjela bacati sumnju na sebe, ustalom čast je bitnija od novca. Nemojmo zaboraviti onaj pozitivni dio"  rekla je Kolinda Grabar-Kitarović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene