Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razgovarali i o suradnji

Predsjednica se u Šibeniku sastala s Šeikom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović susrela se u Šibeniku s Šeikom Hamadom bin Khalifom Al-Thaniem, Emirom Ocem Države Katar koji se nalazi u dvodnevnom posjetu Republici Hrvatskoj.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izrazila je Šeiku zadovoljstvo razinom bilateralnih odnosa. Obostrano su naglašene velike mogućnosti u razvijanju međusobne suradnje te potreba za stvaranjem okvira kojim bi se jačala suradnja gospodarstvenika te poticale investicije. Posebno su se dotakli pitanja investicija u Hrvatsku, s naglaskom na greenfield i brownfield investicije.

Pročitajte i ovo Kolinda na skupu podrške - 3 subota u zagrebu Grabar Kitarović otkrila vraća li se u hrvatsku politiku: "Ne želim da ispadne da sam lagala" POS stanovi; ilustracija - 1 I to su dočekali Kraj iščekivanja za šibenske obitelji: Ministar Bačić uručio im ključeve stanova

Razmijenjene su informacije i mišljenja o sigurnosnim pitanjima te izazovima, kako na području Bliskog Istoka tako i na području sjevera Afrike.

Predsjednica uz Tomislavovu obitelj: Činimo sve što je u našoj moći

Kako je na sastanku bio nazočan i predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj muftija dr. sc. Aziz ef. Hasanović, razgovaralo se o iznimno uspješnom modelu uključenosti pripadnika islamske zajednice u hrvatsko društvo te je u tom smislu zaključeno kako hrvatski model suživota može služiti kao primjer i uzor ostalim državama.

Sastanku je nazočio i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Drago Lovrić. Razgovaralo se o sigurnosnoj i vojnoj suradnji kao i o mogućnostima njezina jačanja. Predstavnici Države Katar iskazali su interes za vojne proizvode i iskustvo kojim Hrvatska raspolaže.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene