Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: AFP)
Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: AFP) Foto: Afp

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović sudjeluje krajem tjedna u uzvratnom dvodnevnom državnom posjetu Portugalu, na poziv svog kolege po dužnosti Marcela Rebela de Souse, priopćeno je u četvrtak iz njezina ureda.


Posjet hrvatske predsjednice počet će u petak svečanim dočekom na lisabonskom trgu Praça do Império i polaganjem vijenca na grob Luísa de Camõesa, priopćeno je.

Vezani članci Portugal, ilustracija U glavnom gradu ove europske zemlje, čestoj meti mnogih turista, kod svih novih slučajeva zaraze otkriven delta-soj korone Putovanje tijekom pandemije, ilustracija Francuska građanima savjetuju izbjegavanje putovanja u dvije države: ''Situacija je jako zabrinjavajuća''

Slijedit će razgovor dvoje predsjednika te bilateralni sastanak službenih izaslanstava Hrvatske i Portugala, nakon čega je predviđeno obraćanje dvoje predsjednika.

Prvog dana posjeta predsjednica Grabar-Kitarović obratit će se sudionicima portugalsko-hrvatskog gospodarskog foruma, a zatim se sastati s premijerom Antóniom Luísom Santosom da Costom te s predsjednikom parlamenta Eduardom Ferrom Rodriguesom.

Sastankom s gradonačelnikom Lisabona Fernandom Medinom i s članovima Gradskog vijeća predsjednica Grabar-Kitarović završit će prvi dan državnog posjeta Portugalskoj Republici.

U subotu će hrvatska predsjednica posjetiti Fátimu te sudjelovati u procesiji i svetoj misi, dodaje se u priopćenju. (Hina)